autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu fructe de padure

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 275 g biscuit digestive(eu am folosit petit beurre asa ca nu am mai adaugat zahar), 100g zahar, 130g unt, Pentru crema:, 300g iaurt cremos, 300g crema Mascarpone, 150g smantana, 5 linguri zahar, 2 lingurite zeama de lamiae, 2 plicuri zahar vanilat, 500 ml frisca lichida, 2 plicuri gelatin, 4-5 linguri zahar pentru frisca, Amestecul de fructe:, 500g afine,dezghetate daca au fost congelate, 300g visine fara sanburi,dezghetate daca au fost congelate, 5 linguri zahar, 6 linguri apa, 3 lingurite amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuiti maruntiti cu untul topit si zaharul(daca folositi biscuit dulci,nu mai adaugati zaharul) si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura:
Se pune gelatina la innmuiat in 6 linguri apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema mascarpone cu zaharul,apoi se adauga iaurtul ,smantana,vanilia si zeama de lamaieIn continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu zaharul.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim fructele.
Se pun intr-o craticiara afinele si visinile,zaharul si cele 6 linguri de apa.Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute,pana ce zaharul s-a dizolvat bine.Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste fructe si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat.Se lasa sa se raceasca bine.
Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă

51 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Sunt mare amatoare de cheesecake. Si, cu toate astea, este prima data cand fac acest desert. Rezultatul a fost unul foarte gustos. In mare parte am respectat reteta, doar ca la fructe, am pus cirese in loc de visine, pentru ca nu am gasit, si le-am amestecat cu mure congelate. E adevarat ca iese mai voluminos daca folosim si frisca, dar parca prefer fara acest ingredient. Sa simt consistenta branzei! In rest ... de 5 stele gustul!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Foarte gustos, felicitari!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Foarte, foarte gustos!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Florina esti o draguta.Mersi mult.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      Felicitari. Nota 10!

    • Fara foto

      constanta proca , 11 mai 2010

      O minunatie !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Delicioasa si frumoasa!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Arata foarte bine, de gust nici nu mai vb.....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Arata minunat! Ma inscriu si eu pentru o portie!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Mihaela 76,amidon de porumb gasesti la orice supermarket.La raftul cu produse pentru dulciuri,adica:vanilie,praf de copt etc. Ma bucur tare mult ca va place.Este tare bun si racoritor.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Am Mari,pentru tine mereu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Mai ai o feliuta, mica, mica? Vin si eu la tine!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      mmm ce bine arata,super vreau si eu

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Silvia ce tort frumos si apetisant ai facut !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Minunata!***** Ce frumos ti s-a copt umplutura! Ai decorat-o foarte elegant. Nu am facut niciodata cheesecke dar m-ai tentat cu reteta ta. Iti spun cum mi-a iesit.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Intradevar reusita reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      O reteta tare reusita...Un deliciu...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Mi-ai adus aminte de aceasta reteta...aveam momente cand o faceam in fiecare saptamana...nu necesita,cuptor,foc etc...vara e un deliciu si foarte racoroasa...Felicitari pt prezentare ,a iesit foarte frumoasa!

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Imi puteti spune, va rog, unde ati gasit amidon din porumb? As vrea sa incerc si eu reteta...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      tare bun si aspectuos!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 275 g biscuit digestive(eu am folosit petit beurre asa ca nu am mai adaugat zahar)
  • 100g zahar
  • 130g unt
  • Pentru crema:
  • 300g iaurt cremos
  • 300g crema Mascarpone
  • 150g smantana
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite zeama de lamiae
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatin
  • 4-5 linguri zahar pentru frisca
  • Amestecul de fructe:
  • 500g afine,dezghetate daca au fost congelate
  • 300g visine fara sanburi,dezghetate daca au fost congelate
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 3 lingurite amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Alexandrina (Chef de cuisine)

Foarte gustos, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca