autor:

autor

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Cheesecake cu gelatina de rodii

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 6 persoane, Pentru blat:, - 150 g biscuiti digestivi sau simpli, - 80 g unt la temperatura camerei, Pentru crema:, - 2 galbenusuri, - 90 g zahar fin, - 200 g ricotta, - 100 ml frisca lichida, - 10 g gelatina foi, Pentru gelatina de rodie:, - 2 rodii mari, - 1 lingurita zahar pudra, - 12 g gelatina foi

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina. Asezam inelul de tort pe un platou. Rasturnam baza de biscuiti si o presam cu degetele. Dam la frigider pana pregatim restul.

Sucul de rodie. Eu am avut doua rodii mari si foarte suculente.



Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii. Pe care cu ajutorul blender-ului i-am transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separa pulpa de samburi, am strecurat sucul de rosie prin strecuratoare. M-am chinuit putin, dar am "colectat" vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu :)). Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.



Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta.



Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam.



Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugm in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma.



Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece.



Ne ocupam de gelatina de rodii. Eu am folosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia :P.



Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc.



Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Isabela Cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu gelatina de rodii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.

92 voturi    22 comentarii
1h
Torturi
Tort bust de femeie

Tort bust de femeie

Ideia acestui tort am luat-o dupa blogul TUNDE`S BLOG. Blatul 1 Se bat albusurile spuma se adauga

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2014

    Arată extraordinar! Mulțumim de idee!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • Pentru blat:
  • - 150 g biscuiti digestivi sau simpli
  • - 80 g unt la temperatura camerei
  • Pentru crema:
  • - 2 galbenusuri
  • - 90 g zahar fin
  • - 200 g ricotta
  • - 100 ml frisca lichida
  • - 10 g gelatina foi
  • Pentru gelatina de rodie:
  • - 2 rodii mari
  • - 1 lingurita zahar pudra
  • - 12 g gelatina foi

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Arată extraordinar! Mulțumim de idee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tarta de mere