Cheesecake cu jeleu de piersici

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu jeleu de piersici

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 330 gr biscuiti de cacao
  • 150 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 400 gr crema de branza mai putin grasa
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura gelatina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • Jeleul de piersici:
  • 1 compot de piersici 800 gr
  • 15 gr gelatina
  • coacaze pentru decor

Mod de preparare

Crusta:

Biscuitii ii maruntim in robot.

Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul.

Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila.

Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider.

Crema:

Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul.

Adaugam smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia.

Gelatina o punem cu 4-5 linguri de apa rece la hidratat, 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.

O punem in fir subtire peste crema timp in care amestecam continuu.

Punem crema peste crusta si dam la frigider pentru circa 3 ore.

Jeleul de piersici:

Scoatem piersicile din compot si le pasam in robot.

Gelatina o punem la hidratat cu cateva linguri din zeama de compot, apoi o topim pe baie de aburi.

Piureul de piersici il amestecam cu restul de zeama de compot si gelatina topita.

Amestecam, apoi turnam acest amestec, uniform, peste crema.

Dam la rece peste noapte.

A doua zi, il scoatem usor din tava, decoram cu coacaze si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise