Cheesecake cu kiwi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu kiwi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr biscuiţi(noi am folosit populari), sfărâmaţi mărunt
  • 59 gr zahăr tos
  • 80-95 unt topit
  • Umplutură:
  • 1 plic gelatină simplă
  • 60 ml apă rece
  • 450 gr brânză Philadelphia
  • 100-115 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 gr smântână grasă
  • 200 gr smântână dulce, pentru frişcă
  • Sirop:
  • Fructe:Noi am ales kiwi,dar puteţi face cu ce fructe vă plac
  • 2 linguri de apă
  • 100 gr zahăr

Mod de preparare

Pregătiţi ingredientele.

Fărâmiţaţi biscuitii cu mâna sau cu un blender/robot de bucătărie.Pune-ţi într-un castron biscuiţii şi zahărul,adăugaţi untul topit şi amestecaţi pană când ingredientele se omogenizează şi formează o pastă.Puteţi adăuga şi scorţişoara, doar dacă vă place

Ungeţi cu unt o tavă rotundă de tartă (noi am folosit o tavă de tort cu fundul detaşabil) şi puneţi hârtie de copt,pentru ca aluatul să nu se lipească şi pentru a uşura tăierea şi scoaterea blatului din tavă.

Presaţi bine aluatul de biscuiţi pe fundul şi pe laturile tăvii.

Cât timp pregătiţi umplutura lăsaţi aluatul acoperit la frigider.

Umplutura:

Diluaţi gelatina în apă rece,amestecaţi la foc mic până se dizolvă.Mixaţi brânza până devine o cremă moale.Adăugaţi încet gelatină,amestecând până ce compoziţia devine omogenă.Adăugaţi zahărul şi sarea şi amestecaţi pană ce compoziţia devine uşoară şi pufoasă.

Într-un castron curat,bateţi smântâna până se întăreşte.Turnaţi smântâna peste frişcă obţinută,apoi adăugaţi încet amestecul de smântână în compoziţia cremoasă de brânză.

Turnaţi compoziţia peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi suprafaţa cremei cu o spatulă.

Sirop:Puneţi într-o cratiţa la foc mediu două linguri de apă ,100 gr zahăr şi 2 kiwii curăţate şi feliate,până când zahărul se topeşte şi fructele se înmoaie.Când amestecul fierbe,învârtiţi cratiţa pentru a distribui uniform lichidul.Lăsaţi lichidul să fiarbă la foc mic până se îngroaşă ( ca un sirop mai închegat).Stecurati siropul şi lăsaţi-l să se răcească.Aruncaţi fructele.

Adăugaţi siropul peste cheesecake uniform şi aşezaţi fructele

Puneţi cheesecake-ul la frigider (minum 4 ore,ideal este să fie lăsat peste noapte)…dacă puteţi:D.

Aşezaţi-vă confortabil şi savuraţi desertul în compania celor dragi:).Ziua va fi cu siguranţă mai dulce!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise