Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred ca sunt putni cei carora sa nu le placa cheesecake-ul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru pandispan (tava cu diametrul de 20 cm):
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Sare
  • vanilie
  • 1 lingura mac
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamâie
  • Pentru crema de bânză:
  • 500 g mascarpone
  • Un plic budinca cu gust de lamâie de la Dr.Oetker
  • 400 ml lapte
  • Zeama de la o lamâie
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • Vanilie
  • Mure si zmeura
  • Pentru topping:
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei.

De obicei,eu prefer să înlocuiesc blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu că nici nu prea seamănă cu cheesecake-ul ştiut de toată lumea.

Nici nu am avut chef să mă complic prea mult,fructele aromate m-au ajutat să obţin un desert minunat.

Am pregatit mai întâi pandispanul.

Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul.

Am pus vanilia si am încorporat usor faina,iar la final semintele de mac.

Am tapetat tava cu unt si faina,am pus compozitia si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

L-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema de branza.

Am mixat smântâna pentru frisca si am lasat-o la frigider.

Pentru sirop am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit budinca.

Am pus foile de gelatina sa se hidrateze în apa rece (apa cât sa le acopere).

Am amestecat praful de budinca cu 1 lingura de zahar pudra si laptele rece,am pus vasul la foc mic si am fiert pâna ce s-a îngrosat.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat zeama de lamâie si foile de gelatina scurse bine de apa.

Am amestecat pâna ce gelatina s-a topit.

Am mixat crema mascarpone cu cele 3 linguri de zahar pudra ramase,apoi am încorporat budinca racita si la final frisca.

Am asezat pandispanul pe un platou,l-am însiropat,am pus inelul reglabil în jurul lui,am pus crema,în care am pus zmeura si mure.

Am lasat la frigider ,iar dupa ce s-a întarit crema,am pus deasupra jeleul.

Pentru jeleu am amestecat siropul cu amidonul si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat.L-am lasat sa se raceasca,dar sa ramâna înca destul de fluid,apoi l-am pus peste crema.

Am ornat cu fructe si chipsuri de ciocolata.

S-aveţi poftă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise