autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu lichior de cafea

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2011

Ingrediente
Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:, , 1. 250 gr crema Quark, 2. 250 gr crema mascarpone, 3. 150 ml lichior crema de cafea Angelli, 4. 150 ml smantana lichida (pentru frisca), 5. 140 gr zahar fin, 6. 2 oua, 7. 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina, 8. esenta de cafea, , Pentru jeleu:, , 1. o lingurita cu varf de gelatina, 2. 150 de ml de cafea tare, proaspat preparata, 3. 3 lingurite de zahar, , Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata, se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.

Dificultate: Redusa Timp: 7h

6 voturi

Mod de preparare

Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta.
Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.

Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos. Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.

Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta pe lespede

Placinta pe lespede

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,galbenurile(4)sare,zahar si cele 700 ml apa calduta,se lasa

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Stelute din dovleac

Stelute din dovleac

Dovleacul copt se mixeaza si se amesteca cu zaharul, sarea, laptele apoi faina praful de copt, smantana,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2013

    Foarte aromata si apetisanta*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Yumi,yumi, ce buna tre sa fie....Tare mult imi place. Felicitari !*****

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

    Fin, aromat, elegant prezentata! Singurul defect e că e prea departe de mine!

Dificultate

Redusa

Timp

7h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
  • 1. 250 gr crema Quark
  • 2. 250 gr crema mascarpone
  • 3. 150 ml lichior crema de cafea Angelli
  • 4. 150 ml smantana lichida (pentru frisca)
  • 5. 140 gr zahar fin
  • 6. 2 oua
  • 7. 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina
  • 8. esenta de cafea
  • Pentru jeleu:
  • 1. o lingurita cu varf de gelatina
  • 2. 150 de ml de cafea tare
  • proaspat preparata
  • 3. 3 lingurite de zahar
  • Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata
  • se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma
  • apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si apetisanta*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
PRAJITURA CU CAISE