Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta.
Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.
Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos. Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.
Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii