autor:

Victoria Gabriela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cheesecake cu mac si confit de lamaie

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
Pentru BLAT:, 200 g pișcoturi, 100 g unt, 1 lingură de zahăr, 1 praf de sare, Pentru UMPLUTURĂ:, 500 g Mascarpone, 125 g cremă de brânză, 250 g zahăr pudră, 3-4 linguri smântână, 4 ouă, coaja și zeama de la 2 lămâi, 3 linguri de mac, ¼ linguriță pudră de kurkuma (turmenic), 1 linguriță esență vanilie, Pentru CONFITUL DE LĂMÂI:, 5 lămâi, 500 ml apă, 500 gr. zahăr

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

BLATUL:

-Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 25 sau 26 cm) și se îmbracă cu hârtie de copt.

-Se aprinde cuptorul și se reglează temperatura la 180 grd.C.

-Se mărunțesc pișcoturile bine (cu blenderul) și se topește untul. Se amestecă pișcoturile mărunțite cu untul topit, zahărul și sarea și se pune compoziția în tavă, presând bine blatul atât pe fundul tăvii cât și foarte puțin pe pereți, cu ajutorul unei linguri, sau direct cu mâna.

-După ce blatul este gata, acesta se coace în cuptorul încins la 180 grd.C pentru 10 minune până se rumenește și se întărește puțin.

-După 10 minute, se scoate blatul din cuptor și se lasă la temperatura camerei până terminăm de pregătit umplutura.

UMPLUTURA:

-Cu ajutorul mixerului se bate bine brânza (mascarpone și crema de brânză) până ce aceasta devine spumoasă.

-Se adaugă treptat zahărul și se mixează în continuare până obținem o cremă fină pufoasă.

-Se adaugă pe rând smântâna și ouăle, unul câte unul, omogenizând crema după fiecare nou ingredient adăugat. La sfârșit se adaugă esența de vanilie, zeama și coaja de la cele două lămâi amestecând ușor să nu se taie crema.

-Deși nu a ieșit evident efectul ”tigrat” pe care l-am dorit la acest cheesecake, vă voi povesti și despre această etapă pe care voi puteți să o săriți dacă vi se pare prea complicată, deși eu cred că poate fi de mare efect: se împarte crema în două părți aproximativ egale. În jumătate de cremă punem colorantul natural kurkuma (turmenicul), iar în cealaltă jumătate presărăm semințele de mac. Se amestecă fiecare compoziție.

-Se toarnă peste blat, pornind din centrul tăvii, alternativ câte o lingură/polonic de cremă cu mac și una colorată în galben.

-Când ambele compoziții de umplutură s-au terminat și crema de brînză este pusă integral peste blat, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins la 135 grd.C și se coace la baie de abur pentru cca. o oră și jumătate. Copt la baie de abur și temperatură mică, cheesecake-ul iese mult mai fin, umed și cremos.

-După o oră verificați cheesecake-ul, dați folia jos și coaceți încă jumătate de oră la 160 grd.C.

-La finalizarea timpului de coacere cheesecake-ul va fi ușor rumenit, ferm pe margini și mai moale la mijloc.

-Se lasă să se răcească complet în cuptor, iar apoi se dă la rece în frigider pentru câteva ore bune (cca 5-6), sau, este recomandat să îl lăsți acolo peste noapte să se întărească și să se așeze bine.

CONFITUL DE LĂMÂI:

-Se spală lămâile, se șterg și se taie în felii subțiri.

-Se fierb feliile de lămâie în apă clocotită timp de 1 minut, pentru eliminarea gustului amărui al cojii. După 1 minut se scot lămâile din apă și se pun imediat în amestec de apă rece și gheață pentru păstrarea culorii.

-Se pregătește un sirop de apă și zahăr în părți egale, iar când zahărul s-a dizolvat se pun feliile de lămâie și se lasă să fiarbă la foc potrivit spre mic, cca 1 oră, sau până când devin transparente. În tot acest timp este bine să evitați să le amestecați, doar răsuciți cratița în mâini pentru amestec.

-Când sunt gata se scot și se pun pe hârtie de pergament, sau în sită pentru a se scurge puțin siropul și a le putea folosi la ornat cheesecake-ului.



-Înainte de servire cheesecake-ul se scoate pe platou, se așează lămâile confiate deasupra și se ornează după preferință cu fructele preferate, frunze de mentă etc.

-Se feliază rece, cu un cuțit cu lama subțire iar la servire se poate asezona cu toping din sirop de lămâie.



Spor la cheesecake și poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mac si confit de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mure si afine

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Piersicute

Piersicute

Preparati aluatul astfel: puneti intr-un vas mai mare o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile

160 voturi    27 comentarii
4h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 200 g pișcoturi
  • 100 g unt
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 praf de sare
  • Pentru UMPLUTURĂ:
  • 500 g Mascarpone
  • 125 g cremă de brânză
  • 250 g zahăr pudră
  • 3-4 linguri smântână
  • 4 ouă
  • coaja și zeama de la 2 lămâi
  • 3 linguri de mac
  • ¼ linguriță pudră de kurkuma (turmenic)
  • 1 linguriță esență vanilie
  • Pentru CONFITUL DE LĂMÂI:
  • 5 lămâi
  • 500 ml apă
  • 500 gr. zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata (coapta)