Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 200 - 250 gr. biscuiți ( eu am folosit biscuiți digestivi)
  • 100 gr. unt
  • 1 lingură nutella
  • Pentru CREMĂ:
  • 250 brânză Mascarpone
  • 125 gr. cremă de brânză
  • 200 gr. smântână pentru frișcă
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 15 gr. gelatină mărunțită (1 ½ plic de 10 gr.)
  • 200 gr. fructe de pădure
  • 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență vanilie
  • Pentru SOS CARAMEL:
  • 150 gr. zahăr
  • 50 ml. frișcă lichidă
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

BLATUL:

Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă cu folie alimentară.

Se mărunțesc biscuiții bine (cu blenderul) și se topește untul o jumătate de minut la microunde, după care untul răcit se adaugă peste biscuiți.

Se amestecă biscuiții cu untul topit, se se adaugă nutella, se omogenizează bine compoziția, după care aceasta se așează uniform în tavă, presând bine blatul pe fundul tăvii cu ajutorul unei linguri.

După ce blatul este gata, acesta se ține la rece în frigider până terminăm crema.

CREMA:

Se pune gelatina la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiază introducând vasul cu gelatină într-un vas cu apă fierbinte.(În fotografia cu ingredientele, gelatina mea nu apare, deoarece deja o pusesem la înmuiat ;) ).

Cu ajutorul mixerului se bate brânza Mascarpone împreună cu crema de brânză și cu zahărul farin până ce aceasta devine spumoasă și își dublează volumul.

Separat se bate smântâna pentru frișcă până se obține frișca.

Se amestecă crema de brânză cu frișca, se adaugă semințele de vanilie (sau esența de vanilie), gelatina lichefiată și se omogenizează crema cu ajutorul unei spatule.

SOS CARAMEL:

Se pune zahărul într-un vas (de dimensiuni reduse) la foc mic și se ține până când zahărul se topește și se caramelizează frumos (Atenție să nu se ardă!).Peste zahărul topit se adugă apa, zeama de lămâie și frișca lichidă (cu grijă, să nu vă accidentați!), se omogenizează și se mai ține pe foc sosul cca. 5 minute până începe să se lege. Se dă la o parte vasul de pe foc și se lasă să se răcească.

Asamblare:

Peste blatul răcit și întărit se toarnă jumătate din cremă, se nivelează și se distribuie cât se poate de uniform fructele de pădure. (Dacă ați avut fructe congelate, așa cum am avut eu, este bine ca înainte de a le pune în cremă să le lăsați la scurs 15-20 minute într-o sită).

Se răstoarnă restul de cremă, se nivelează și se dă la rece, la frigider pentru cca. 4- 6 ore, până când crema se întărește.

După ce cheesecake-ul s-a întărit, se scoate pe un platou și înainte de a se servi, peste acesta se toarnă sosul caramel (rece) și se decorează cu fructe roșii (eu am avut câteva coacăze și am încercat să fac câteva forme din zahăr ars).

Poftă bună!

Mai multe detalii gasiti pe:https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul