autor:

Victoria Gabriela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2015

Ingrediente
Pentru BLAT:, 200 - 250 gr. biscuiți ( eu am folosit biscuiți digestivi), 100 gr. unt, 1 lingură nutella, , Pentru CREMĂ:, 250 brânză Mascarpone, 125 gr. cremă de brânză , 200 gr. smântână pentru frișcă, 100 gr. zahăr pudră, 15 gr. gelatină mărunțită (1 ½ plic de 10 gr.), 200 gr. fructe de pădure, 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență vanilie, , Pentru SOS CARAMEL:, 150 gr. zahăr, 50 ml. frișcă lichidă, 2 linguri apă, 1 lingură zeamă de lămâie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

46 voturi

Mod de preparare

BLATUL:



Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă cu folie alimentară.

Se mărunțesc biscuiții bine (cu blenderul) și se topește untul o jumătate de minut la microunde, după care untul răcit se adaugă peste biscuiți.

Se amestecă biscuiții cu untul topit, se se adaugă nutella, se omogenizează bine compoziția, după care aceasta se așează uniform în tavă, presând bine blatul pe fundul tăvii cu ajutorul unei linguri.

După ce blatul este gata, acesta se ține la rece în frigider până terminăm crema.



CREMA:



Se pune gelatina la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiază introducând vasul cu gelatină într-un vas cu apă fierbinte.(În fotografia cu ingredientele, gelatina mea nu apare, deoarece deja o pusesem la înmuiat ;) ).

Cu ajutorul mixerului se bate brânza Mascarpone împreună cu crema de brânză și cu zahărul farin până ce aceasta devine spumoasă și își dublează volumul.

Separat se bate smântâna pentru frișcă până se obține frișca.

Se amestecă crema de brânză cu frișca, se adaugă semințele de vanilie (sau esența de vanilie), gelatina lichefiată și se omogenizează crema cu ajutorul unei spatule.



SOS CARAMEL:



Se pune zahărul într-un vas (de dimensiuni reduse) la foc mic și se ține până când zahărul se topește și se caramelizează frumos (Atenție să nu se ardă!).Peste zahărul topit se adugă apa, zeama de lămâie și frișca lichidă (cu grijă, să nu vă accidentați!), se omogenizează și se mai ține pe foc sosul cca. 5 minute până începe să se lege. Se dă la o parte vasul de pe foc și se lasă să se răcească.



Asamblare:



Peste blatul răcit și întărit se toarnă jumătate din cremă, se nivelează și se distribuie cât se poate de uniform fructele de pădure. (Dacă ați avut fructe congelate, așa cum am avut eu, este bine ca înainte de a le pune în cremă să le lăsați la scurs 15-20 minute într-o sită).



Se răstoarnă restul de cremă, se nivelează și se dă la rece, la frigider pentru cca. 4- 6 ore, până când crema se întărește.

După ce cheesecake-ul s-a întărit, se scoate pe un platou și înainte de a se servi, peste acesta se toarnă sosul caramel (rece) și se decorează cu fructe roșii (eu am avut câteva coacăze și am încercat să fac câteva forme din zahăr ars).

Poftă bună!



Mai multe detalii gasiti pe:https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina AC , 07 mai 2015

    o minunatie !! am facut reteta, a iesit super !!multumesc !!

  • Anca

    Anca (Maestru bucatar) , 07 aprilie 2015

    arata grozav, de testat neaparat ;

Dificultate

Medie

Timp

30 min

46 voturi

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 200 - 250 gr. biscuiți ( eu am folosit biscuiți digestivi)
  • 100 gr. unt
  • 1 lingură nutella
  • Pentru CREMĂ:
  • 250 brânză Mascarpone
  • 125 gr. cremă de brânză 
  • 200 gr. smântână pentru frișcă
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 15 gr. gelatină mărunțită (1 ½ plic de 10 gr.)
  • 200 gr. fructe de pădure
  • 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență vanilie
  • Pentru SOS CARAMEL:
  • 150 gr. zahăr
  • 50 ml. frișcă lichidă
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Anca

Anca (Maestru bucatar)

arata grozav, de testat neaparat ;

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort la metru cu glazura de lamaie