autor:

Patty_Patty

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Pentru blat 1:, 200 g biscuiti Oreo, 100 g unt, , Pentru blat 2:, 200 g biscuiti vanilati, 100 g unt, , Pentru jeleul de portocale:, 1 plic budinca de vanilie, 2 linguri de zahar, 500 ml suc de portocale, , Pentru crema:, 250 g mascarpone, 100 g ciocolata alba, 200 g frisca batuta, 1 plic de gelatina, , Pentru decor:, rodii, capsune, portocale, ciocolata alba, fulgi de ciocolata neagra.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.

Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo)cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.

Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția.La fel procedam si cu biscuitii vanilati.

Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo,apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.

Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.

Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale,dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.

Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.

Pentru a prepara crema:

Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.

Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.

Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.

Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.

Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.

La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Valentine

Tort Valentine

Tai fructele pe jumătate. Tapetezi forma de tort cu pişcoturi uşor înmuiate în lapte. Amesteci

1 vot    0 comentarii
20 min
Torturi
Tort de mere cu branza

Tort de mere cu branza

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de

49 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat 1:
  • 200 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt
  • Pentru blat 2:
  • 200 g biscuiti vanilati
  • 100 g unt
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 500 ml suc de portocale
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g frisca batuta
  • 1 plic de gelatina
  • Pentru decor:
  • rodii
  • capsune
  • portocale
  • ciocolata alba
  • fulgi de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

68 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata la maxim