Intr-o craticioara topim untul si pana se raceste putin, maruntim biscuitii la robot pana se faramiteaza, peste ei adaugam untul topit si ii amestecam.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 26cm si pereti detasabili, am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana pregatim umplutura, dam tava la rece.
Desfacem conserva de ananas si punem fructele la scurs intr-o strecuratoare. Punem gelatina la hidratat in sucul de compot.
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra, dupa care adaugam smantana si bucatile de ananas. Incalzim gelatina hidratata, in cuptorul cu microunde/sau pe foc pana devine lichida ( dar atentie sa nu dea in clocot ca-si pierde proprietatile si nu va mai lega umplutura), o lasam 5' sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Scoatem tava de la rece, punem crema rezultata peste blatul de biscuiti si dam la frigider cateva ore 3-4 , sau cel mai bine se lasa peste noapte, eu asa am procedat.
Pentru deasupra, punem fructele intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa, apoi le lasam la scurs.
Scoatem cheesecake-ul din frigider, repartizam fructele pe toata suprafata lui, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit apa) si o turnam peste fructe. Dam dinnou la rece pentru o ora.
Indepartam in prima faza, peretii detasabili ai formei, apoi baza si se transferam cheesecake-ul pe platou. Sectionati si se serviti cu placere .
Pofta buna !
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii