autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu merisoare

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 400g biscuiti digestivi, 150 gr unt 80% grasime, Pentru crema:, 600 gr crema de branza "Pilos", 200g zahar praf, 400 ml smantana 20% grasime, 1 conserva compot de ananas, bucati "San Food", 20 gr gelatina (2 plicuri Dr.Oetker), 150ml suc (din compotul de ananas)

Dificultate: Redusa Timp: 6h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara topim untul si pana se raceste putin, maruntim biscuitii la robot pana se faramiteaza, peste ei adaugam untul topit si ii amestecam.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 26cm si pereti detasabili, am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana pregatim umplutura, dam tava la rece.
Desfacem conserva de ananas si punem fructele la scurs intr-o strecuratoare. Punem gelatina la hidratat in sucul de compot.
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra, dupa care adaugam smantana si bucatile de ananas. Incalzim gelatina hidratata, in cuptorul cu microunde/sau pe foc pana devine lichida ( dar atentie sa nu dea in clocot ca-si pierde proprietatile si nu va mai lega umplutura), o lasam 5' sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Scoatem tava de la rece, punem crema rezultata peste blatul de biscuiti si dam la frigider cateva ore 3-4 , sau cel mai bine se lasa peste noapte, eu asa am procedat.
Pentru deasupra, punem fructele intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa, apoi le lasam la scurs.
Scoatem cheesecake-ul din frigider, repartizam fructele pe toata suprafata lui, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit apa) si o turnam peste fructe. Dam dinnou la rece pentru o ora.
Indepartam in prima faza, peretii detasabili ai formei, apoi baza si se transferam cheesecake-ul pe platou. Sectionati si se serviti cu placere .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta de...

Tarta de...

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le injumatatesti, scotand samburii. Presari

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fondante de curmale cu cocos

Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sica Manea , 11 septembrie 2015

    si merisoarele ?

Dificultate

Redusa

Timp

6h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400g biscuiti digestivi
  • 150 gr unt 80% grasime
  • Pentru crema:
  • 600 gr crema de branza "Pilos"
  • 200g zahar praf
  • 400 ml smantana 20% grasime
  • 1 conserva compot de ananas
  • bucati "San Food"
  • 20 gr gelatina (2 plicuri Dr.Oetker)
  • 150ml suc (din compotul de ananas)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Gris cu sos caramel
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide