Cheesecake cu mure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu mure

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1. 3 pachete de branza de vaci (240 gr fiecare)
  • 2. 3 oua
  • 3. trei sferturi cana de zahar
  • 4. o lingurita esenta de vanilie
  • 5. 3-4 linguri de mure proaspete sau congelate
  • Blat:
  • 1. 2 cani si jumatate de firimituri de biscuiti digestivi
  • 2. un sfert de cana de zahar
  • 3. 100 gr unt

Mod de preparare

S-a impamantenit si la noi aceasta denumire glamuroasa, cand am putea sa ii spunem bine-merci, pe limba noastra prajitura cu branza si mure :) . O aveam in plan de ceva vreme dar imi lipsea forma cu margini detasabile fara de care m-am incapatanat sa nu o fac desi cred ca la nevoie, se poate folosi si o forma de tort obisnuita, tapetata cu hartie de copt, pentru putea scoate usor prajitura.

Pentru blat, e bine sa tii seama de gramajul pe care ti l-am dat deja. Eu am avut insa, doua pachete de biscuiti digestivi destul de mari si am vrut sa ii termin, astfel ca blatul mi-a iesit mai gros. Biscuitii se sfarama fie in robotul de bucatarie, fie ii pui intr-o punga pe care incerci sa o videzi cat mai bine si apoi treci cu sucitorul peste punga pana se piseaza bine biscuitii.

Untul il topesti la bain-marie si il adaugi peste biscuitii sfaramati si amestecati cu zahar. Se amesteca totul si se pune intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm). Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se preseaza foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

Ca sa fie cat mai dietetica, am folosit pentru umplutura doua pachete de branza de vaci Mili Light (ambalaj bleu) si un pachet Mili branza de vaci grasa (ambalaj albastru inchis). Bati intr-un castron incapator branza de vaci, vanilia, zaharul. Ouale batute usor se adauga si ele si se amesteca totul cu mixerul la o viteza medie. Se toarna peste blat, se orneaza cu mure si se pune la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 40 de minute. In mijloc trebuie sa nu mai tremure branza iar pe margini sa nu apuce sa se ingalbeneasca.Se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru cateva ore inainte de a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise