Cheesecake cu rom si cafea

Se coace simplu 10 minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu rom si cafea

Ingrediente

  • Blat
  • - 150 g biscuiți digestivi
  • - 50 g unt
  • - 1 lingură zahăr pudră
  • Cheesecake
  • - 250 g cremă de brânză
  • - 150 g smântână lichidă
  • - 3 linguri zahăr pudră
  • - 100 ml rom
  • - 70 ml cafea preparată
  • - 1 lingură cacao pudră
  • - 2 ouă
  • - 3-4 linguri făină
  • - 1 linguriță ness
  • Ganache de ciocolată
  • - 100 g ciocolată 55% cacao
  • - 50 ml smântâna lichidă

Mod de preparare

Blat

- Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit;

- Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm);

- Se coace simplu 10 minute;

Cheesecake

- Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează;

- Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză;

- Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine;

- Apoi adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet;

- Coaceți cheesecakeul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii;

- Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura;

Ganache de ciocolată

- Topiți ciocolata pe baie de aburi;

- Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează;

- Trebuie să capete o textură fină și lucioasă;

- Decorați cheesecakeul răcit;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise