autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu rubarba

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 275g biscuit petit beurre, 140g unt, , Pentru crema:, 500g crema de branza 20%grasime, 140g smantana, 250ml frisca lichida, 6 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic gelatina pudra, , Amestecul de fructe:, 4 tije rubarba-800g, 4 linguri zahar, 200ml apa, 1 plic zahar vanilat, 1 ½ lingura amidon de porumb, Pentru décor:, 8-10 capsuni proaspete

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, ,smantana si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim rubarba.
Intr-un vas punem 2ooml apa,4 linguri zahar si zaharul vanilat,dupa care adaugam rubarba taiata in secmente de 2 cm.lasam la foc mic cca 10 minute,(pentru mai multa aroma si savoare,am adaugat si cateva capsuni taiate in doua)apoi punem fructele la scurs. Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste sucul pastrat si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat,se adauga bucatelele de rubarba.Se lasa sa se raceasca bine. Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.Pentru décor eu am pus si cateva capsuni proaspete.Combinatia de rubarba si capsuni este delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coltunasi cu magiun de prune

Coltunasi cu magiun de prune

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu banane si cocos

Rulada cu banane si cocos

- pisăm alunele de pădure - se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2012

    O minunatie...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Ma bucur ca va place. Hai Mari,te astept la o portie.:)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Trag o fuga pana la tine?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Foarte bun!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Azi,am invatat ceva nou:se pot pune si fructe proaspete peste cheesecake. Un deliciu!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Delicioasã si aspectuasã!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Excelenta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Arata grozav si cred ca a iesit si foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 275g biscuit petit beurre
  • 140g unt
  • Pentru crema:
  • 500g crema de branza 20%grasime
  • 140g smantana
  • 250ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina pudra
  • Amestecul de fructe:
  • 4 tije rubarba-800g
  • 4 linguri zahar
  • 200ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ½ lingura amidon de porumb
  • Pentru décor:
  • 8-10 capsuni proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarte cu fructe