autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu struguri si mar

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2016

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru blat: 400 gr biscuiti,250 gr unt sau 1 cub RAMA pentru prajituri, Pentru crema: 300 gr branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 gr zahar pudra+ 100 gr zahar,100 ml apa rece,100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 plicuri),3 plicuri de zahar vanilat., Decor: 2 mere mari rosii si un ciorchine de strugure alb.

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Biscuiti de rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine.
Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema si fructele.
Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute timp in care intr-un castron se blendareste branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul si zaharul pudra si cel vanilat.Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin .Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare.
Fructele le spalam. Merele se taie cubulete dar pastram doar cateva felii subtiri pentru decor.Strugurii ii taiem in doua si ii curatam de samburi.
Asamblare: peste stratul de biscuti punem pe marginea formei struguri si felii de mar jumatate di crema apoi cubuletel de mar si jumatatile de struguri apoi cealalta jumatate de crema si ornam cu struguri si felii de mar.(dupa preferinta).
O prajitura usoara fara coacere cu fructe de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu struguri si mar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite gratinate

Clatite gratinate

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru blat: 400 gr biscuiti,250 gr unt sau 1 cub RAMA pentru prajituri
  • Pentru crema: 300 gr branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 gr zahar pudra+ 100 gr zahar,100 ml apa rece,100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 plicuri),3 plicuri de zahar vanilat.
  • Decor: 2 mere mari rosii si un ciorchine de strugure alb.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi Donuts