Ingrediente
-300g sunca/ jambon de curcan sau pui, -200g kaizer, -5 oua, -200 ml vin alb, -200g faina, -200g smantana grasa, -50 ml ulei, -1 pliculet prf de copt, -1 ardei gras rosu(marime potrivita), -1 ardei gras galben, -1 ardei gras verde, -100g masline negre, -1/2 lamaie(zeama), -200g parmezan sau cascaval mai tare, -condimente:piper,cimbru
Dificultate: Ridicata | Timp: 45 min
8 voturi
Mod de preparare
2)Ouale se separa(galbenusul de albus)si se amesteca in galbenusuri smantana,vinul se toarna si faina in care am incorporat si praful de copt+ 1 lingurita de sare
Se bat albusurile(se adauga si aici un varf de cutit de sare)si cand s-au spumat se adauga zeama de lamaie pentru a se intari
Se incorporeaza albusurile in compozitie(mestecand de jos in sus pentru a nu se lasa)
3)Se adauga ingredientele (sunca,jambonul,ardeii si maslinele)pe rand, mestecand tot de jos in sus in compozitia formata
4)O tava de cozonac sau 2 tavi de chek se tapeteaza cu ulei si pesmet si se toarna compozitia si deasupra se mai rade putin parmezan
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Arata foarte bine si cred ca e gustos.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009
Arata tare bine, apetisant!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009
Foarte apetisant. Felicitari!
Nadia , 29 iulie 2009
E foarte bun. Si eu fac ceva de genul acesta de sarbatori sau la evenimente mai deosebite. Arata foarte bine pe platou.Felicitari pentru reteta!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009
Arata apetisant.Bravo!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009
O reteta extraordinara!!
mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009
Arata extraordinar.Iar gustul cred ca e pe masura.Felicitari!
Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009
Eu pun si ceapa prajita (stoarsa de ulei) si ciuperci tocate. F bun :)