autor:

lumi

» » Aperitive

Chek aperitiv ,,MOZAIC''

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2009

Ingrediente
-300g sunca/ jambon de curcan sau pui, -200g kaizer, -5 oua, -200 ml vin alb, -200g faina, -200g smantana grasa, -50 ml ulei, -1 pliculet prf de copt, -1 ardei gras rosu(marime potrivita), -1 ardei gras galben, -1 ardei gras verde, -100g masline negre, -1/2 lamaie(zeama), -200g parmezan sau cascaval mai tare, -condimente:piper,cimbru

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

1)Se taie ardeii in cubulete mici,parmezanul se rade, maslinele(fara samburi) se taie fasiute mici si sunca+jambonul se taie in fasii mici si in cubulete.
2)Ouale se separa(galbenusul de albus)si se amesteca in galbenusuri smantana,vinul se toarna si faina in care am incorporat si praful de copt+ 1 lingurita de sare
Se bat albusurile(se adauga si aici un varf de cutit de sare)si cand s-au spumat se adauga zeama de lamaie pentru a se intari
Se incorporeaza albusurile in compozitie(mestecand de jos in sus pentru a nu se lasa)

3)Se adauga ingredientele (sunca,jambonul,ardeii si maslinele)pe rand, mestecand tot de jos in sus in compozitia formata
4)O tava de cozonac sau 2 tavi de chek se tapeteaza cu ulei si pesmet si se toarna compozitia si deasupra se mai rade putin parmezan
Daca ti-a placut reteta noastra "Chek aperitiv ,,MOZAIC''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • ICE (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    Ce gustos trebuie sa fie! Cred ca am sa fac si eu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    ft bun si gustos,felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca e gustos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Arata tare bine, apetisant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Foarte apetisant. Felicitari!

    • Nadia , 29 iulie 2009

      E foarte bun. Si eu fac ceva de genul acesta de sarbatori sau la evenimente mai deosebite. Arata foarte bine pe platou.Felicitari pentru reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Arata apetisant.Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O reteta extraordinara!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Arata extraordinar.Iar gustul cred ca e pe masura.Felicitari!

    • Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Eu pun si ceapa prajita (stoarsa de ulei) si ciuperci tocate. F bun :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • -300g sunca/ jambon de curcan sau pui
  • -200g kaizer
  • -5 oua
  • -200 ml vin alb
  • -200g faina
  • -200g smantana grasa
  • -50 ml ulei
  • -1 pliculet prf de copt
  • -1 ardei gras rosu(marime potrivita)
  • -1 ardei gras galben
  • -1 ardei gras verde
  • -100g masline negre
  • -1/2 lamaie(zeama)
  • -200g parmezan sau cascaval mai tare
  • -condimente:piper,cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

8 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

ICE (Chef de cuisine)

Ce gustos trebuie sa fie! Cred ca am sa fac si eu.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui cu ciuperci si bacon