-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri
-albusurile cu zaharul se bat pina se dizolva zaharul , nu se mai simte la mina.
-galbenusurile, zaharul ,uleiul si apa calda se bat pina i-si dubleaza volumul si au consistenta unei smantani.
-albusurile si galbenusurile se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie.
-tavitele de chec se imbraca cu hirtie
-se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca. Cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incit toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Acest chec este spornic, foarte pufos si natural.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii