autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Chek Lucreţia

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2009

Ingrediente
4ouă, 1 pahar zahăr, 3/4 pahar ulei, 1/4 pahar lapte, 2 pahare făină, coajă de lămâie, praf de copt stins cu zeamă de lămâie, o lingură cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun ouăle întregi împreună cu zahărul într-un vas şi se bat cu telul foarte bine, până când se face o compoziţie omogenă.
Se adaugă treptat uleiul, coaja de lămâie, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi cele 2 pahare de făină. Se bat foarte bine până cand coca face multe băşicuţe.
Se pune coca astfel obţinută în 2 tăvi de chek unse cu unt sau acoperite cu hârtie de copt şi bagă la cuptor la foc potrivit. 15 minute nu se deschide uşa la cuptor. Se incearcă cu scobitoarea dacă este gata cam după 40 minute.
Cine vrea un desing mai deosebit pentru feliile de chek, atunci când toarnă coca în tăvi poate păstra o parte din ea, o amestecă cu o lingură de cacao până se înglobează bine cacao şi toarna coca astfel obţinută pe mijlocul celor 2 tăvi şi abia apoi pune chekurile la cuptor.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chek Lucreţia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu frisca si capsune

Tarta cu frisca si capsune

La noi acum este sezonul capsunelor si am profitat de ocazie sa fac o tarta cu capsune. Aluatul

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta, coaja de citrice si semintele de anason si

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Asta e prima reteta de chek pe care am incercat-o, de atunci am incercat si alte retete.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Trebuie sa fie tare delicios...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Minunat.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Ceva dulce..nu strica niciodata! Bravo!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      F.bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4ouă
  • 1 pahar zahăr
  • 3/4 pahar ulei
  • 1/4 pahar lapte
  • 2 pahare făină
  • coajă de lămâie
  • praf de copt stins cu zeamă de lămâie
  • o lingură cacao

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Asta e prima reteta de chek pe care am incercat-o, de atunci am incercat si alte retete.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MAC