Se pun ouăle întregi împreună cu zahărul într-un vas şi se bat cu telul foarte bine, până când se face o compoziţie omogenă.
Se adaugă treptat uleiul, coaja de lămâie, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi cele 2 pahare de făină. Se bat foarte bine până cand coca face multe băşicuţe.
Se pune coca astfel obţinută în 2 tăvi de chek unse cu unt sau acoperite cu hârtie de copt şi bagă la cuptor la foc potrivit. 15 minute nu se deschide uşa la cuptor. Se incearcă cu scobitoarea dacă este gata cam după 40 minute.
Cine vrea un desing mai deosebit pentru feliile de chek, atunci când toarnă coca în tăvi poate păstra o parte din ea, o amestecă cu o lingură de cacao până se înglobează bine cacao şi toarna coca astfel obţinută pe mijlocul celor 2 tăvi şi abia apoi pune chekurile la cuptor.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii