Chek Lucreţia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4ouă
  • 1 pahar zahăr
  • 3/4 pahar ulei
  • 1/4 pahar lapte
  • 2 pahare făină
  • coajă de lămâie
  • praf de copt stins cu zeamă de lămâie
  • o lingură cacao

Mod de preparare

Se pun ouăle întregi împreună cu zahărul într-un vas şi se bat cu telul foarte bine, până când se face o compoziţie omogenă.

Se adaugă treptat uleiul, coaja de lămâie, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi cele 2 pahare de făină. Se bat foarte bine până cand coca face multe băşicuţe.

Se pune coca astfel obţinută în 2 tăvi de chek unse cu unt sau acoperite cu hârtie de copt şi bagă la cuptor la foc potrivit. 15 minute nu se deschide uşa la cuptor. Se incearcă cu scobitoarea dacă este gata cam după 40 minute.

Cine vrea un desing mai deosebit pentru feliile de chek, atunci când toarnă coca în tăvi poate păstra o parte din ea, o amestecă cu o lingură de cacao până se înglobează bine cacao şi toarna coca astfel obţinută pe mijlocul celor 2 tăvi şi abia apoi pune chekurile la cuptor.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise