Chessecake cu dulche de leche

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Chessecake cu dulche de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g biscuiti (eu folosesc digestivi vrac)
  • 100g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500g branza de vaci (nu am folosit crema de branza ci branza de vaci grasa )
  • 1 cutie dulce de leche
  • 3 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Nu am mai pus zahar pentru ca ar fi fost mult prea dulce.

Biscuitii i-am macinat la robot sa fie cat mai fini si i-am amestecat cu untul topit. Am asezat amestecul pe fundul tavii (eu am avut una mica de tort) si am presat bine sa se aseze uniform.

Branza de vaci am lasat-o la scurs cam 1 ora. Eu asa procedez cu tipul acesta de branza caci uneori are zer mult. Pe langa faptul ca nu este fooartee fina acesta mai este un inconvenient cand se foloseste branza de vaci obisnuita.

Am mixat branza bine scursa cu ouale si dulce de leche. Compozitia am asezat-o peste blatul de biscuiti si a stat la cuptor pentru aproape o ora la foc mic.

Mentionez ca, inainte sa ma apuc de prajitura am preparat dulcele de leche din laptele condensat. Pe scurt : am dat cateva gauri in cutia cu lapte condenat pe care am asezat-o intr-o tava cu apa si am tinut-o la cuptor pentru 2 ore la 150 de grade (pana lichidul avea culoarea caramelului).

Am servit cu putina dulceata de capsuni.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise