autor:

strumfii bucatari

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Chifle cu chefir

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2017

Ingrediente
, 2 cani făină, 1/3 cană de zahăr alb granulat, 2 lingurite praf de copt, 1/2 linguriță de sare, 100 gr unt rece, 160-180 ml chefir, susan, 1/4 cană de migdale zdrobite (opțional)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare


Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au, de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior.


Aceste chifle sunt pe baza de chefir, aproape pâine, deoarece aluatul nu conține ouă. Chefir este utilizat pentru a lega toate ingredientele. De asemenea, puteți utiliza pentru chifle făcute din lapte un aluat nedospit, dacă doriți să obțineți chifle care conțin mai puțin de grăsime.

Se incinge cuptorul la 200 gr. C

Se acoperă tava cu hârtie pergament și se unge usor cu ulei.

Într-un castron mare, se amestecă toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt și sare.

Taiem untul în cuburi mici și se răcește în frigider (cu cel puțin 30 de minute).

Se adaugă untul la compozitia de faina si se amesteca. Aluatul ar trebui să arate ca firimituri uscat grosier.

Punem migdalele in blender si le zdrobim.

Se adaugă în vasul cu chefir și se amestecă.

Punem peste faina si framantam aluatul suficient pentru a se aduna într-o minge.

Puneți aluatul din castron pe o placă presarata cu faina si formati aluatul intr-un cerc plat, apoi rupem cu mana si le facem sub forma de chifle.

Se coc chiflele cu chefir aproximativ 17-20 de minute, până când capata o crusta maro auriu crocantă (sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul chiflei, va ieși curata).

Se servesc chiflele calde din aluat nedospit - cu unt sau crema de lamaie.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu chefir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru ca incercasem aceasta reteta in restaurantul in care am lucrat pana nu de mult si mi s-a parut

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani făină
  • 1/3 cană de zahăr alb granulat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 gr unt rece
  • 160-180 ml chefir
  • susan
  • 1/4 cană de migdale zdrobite (opțional)

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere