Chifle cu chefir

Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chifle cu chefir

Ingrediente

  • 2 cani făină
  • 1/3 cană de zahăr alb granulat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 gr unt rece
  • 160-180 ml chefir
  • susan
  • 1/4 cană de migdale zdrobite (opțional)

Mod de preparare

Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au, de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior.

Aceste chifle sunt pe baza de chefir, aproape pâine, deoarece aluatul nu conține ouă. Chefir este utilizat pentru a lega toate ingredientele. De asemenea, puteți utiliza pentru chifle făcute din lapte un aluat nedospit, dacă doriți să obțineți chifle care conțin mai puțin de grăsime.

Se incinge cuptorul la 200 gr. C

Se acoperă tava cu hârtie pergament și se unge usor cu ulei.

Într-un castron mare, se amestecă toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt și sare.

Taiem untul în cuburi mici și se răcește în frigider (cu cel puțin 30 de minute).

Se adaugă untul la compozitia de faina si se amesteca. Aluatul ar trebui să arate ca firimituri uscat grosier.

Punem migdalele in blender si le zdrobim.

Se adaugă în vasul cu chefir și se amestecă.

Punem peste faina si framantam aluatul suficient pentru a se aduna într-o minge.

Puneți aluatul din castron pe o placă presarata cu faina si formati aluatul intr-un cerc plat, apoi rupem cu mana si le facem sub forma de chifle.

Se coc chiflele cu chefir aproximativ 17-20 de minute, până când capata o crusta maro auriu crocantă (sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul chiflei, va ieși curata).

Se servesc chiflele calde din aluat nedospit - cu unt sau crema de lamaie.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise