autor:

strumfii bucatari

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Chifle cu chefir

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2017

Ingrediente
, 2 cani făină, 1/3 cană de zahăr alb granulat, 2 lingurite praf de copt, 1/2 linguriță de sare, 100 gr unt rece, 160-180 ml chefir, susan, 1/4 cană de migdale zdrobite (opțional)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare


Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au, de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior.


Aceste chifle sunt pe baza de chefir, aproape pâine, deoarece aluatul nu conține ouă. Chefir este utilizat pentru a lega toate ingredientele. De asemenea, puteți utiliza pentru chifle făcute din lapte un aluat nedospit, dacă doriți să obțineți chifle care conțin mai puțin de grăsime.

Se incinge cuptorul la 200 gr. C

Se acoperă tava cu hârtie pergament și se unge usor cu ulei.

Într-un castron mare, se amestecă toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt și sare.

Taiem untul în cuburi mici și se răcește în frigider (cu cel puțin 30 de minute).

Se adaugă untul la compozitia de faina si se amesteca. Aluatul ar trebui să arate ca firimituri uscat grosier.

Punem migdalele in blender si le zdrobim.

Se adaugă în vasul cu chefir și se amestecă.

Punem peste faina si framantam aluatul suficient pentru a se aduna într-o minge.

Puneți aluatul din castron pe o placă presarata cu faina si formati aluatul intr-un cerc plat, apoi rupem cu mana si le facem sub forma de chifle.

Se coc chiflele cu chefir aproximativ 17-20 de minute, până când capata o crusta maro auriu crocantă (sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul chiflei, va ieși curata).

Se servesc chiflele calde din aluat nedospit - cu unt sau crema de lamaie.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu chefir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Frigărui de ananas

Frigărui de ananas

Se curăţă ananasul de coajă şi se taie bucăţi, se lasă în amestecul de rom ,ghimbir ras,nuscoară

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele. Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani făină
  • 1/3 cană de zahăr alb granulat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 gr unt rece
  • 160-180 ml chefir
  • susan
  • 1/4 cană de migdale zdrobite (opțional)

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars