autor:

panseluta

» » Aperitive

Chifle umplute cu afumatura

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
ptr.aluat, , - 325 g faina cernuta, - 60g unt topit, - 1 ou, - 1 lingurita sare, - 1 lingurita zahar, - 130 ml sana sau lapte batut (am folosit sana), - 1 cub drojdie (25 g) sau un plic de drojdie uscata dr oetker (asta am folosit eu ), ptr.umplutura:, - aprox 100g kaiser impanat taiat cubulete,sau alt mezel afumat.eu am avut ceafa afumata si am folosit 3 felii., - 1 ceapa medie, -sare,piper dupa gust, -1/2 lg cimbru

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele si la sfarsit drojdia.
Dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Cele care framanta aluatul cu mana, pun intr-un castron faina cernuta, adauga sarea,drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,apoi adauga sana, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora,sau pana isi dubleza volumul.
- Ceapa tocata se calestes impreuna cu mezelurile taiate cubulete.Se adauga sare,piper,cimbru.gustati amestecul sa fie bine aromat.
-Dupa ce a dospit ,aluatul se imparte in 16 bucati
-Fiecare bucata se aplatizeaza,se pune umplutura, apoi se lipeste aluatul de-asupra in asa fel incat sa se obtina 16 bile,rotind aluatul in maini,ca la chiftele.
Bilele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se lasa sa mai cresca putin la cald.
-Cuptorul se incinge la 225 * C(foc mediu).
-Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta.
-Se coc circa 20 min,pana devin aurii.Daca sunt mai bronzate, asa ca ale mele, sunt mai crocante la exterior..Scoateti-le din tava calde,puneti-le intr-un cosulet si acoperitile cu un servet curat.
-Se servesc dupa preferinta ,calde sau reci.
-Umplutura,in mod sigur, se poate face si cu altceva decat afumatura: ciuperci de exemplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
DROB DE MIEL

DROB DE MIEL

Ceapa,taiata marunt, se prajeste putin in cca 60 ml ulei;se pune apoi carnea si maruntaiele,taiate

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de carne cu oua fierte

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Foarte frumoase, crescute, rumene.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    merita s-o incerci,sunt bune si a doua zi,isi pastreaza propetimea si moliciunea.eu le tin intr-un cosulet acoperit cu un servet si apoi cu o punga sau folie de platic.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

    Splendida si reteta asta o voi incerca cind va fi mai racoare.

Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr.aluat
  • - 325 g faina cernuta
  • - 60g unt topit
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 130 ml sana sau lapte batut (am folosit sana)
  • - 1 cub drojdie (25 g) sau un plic de drojdie uscata dr oetker (asta am folosit eu )
  • ptr.umplutura:
  • - aprox 100g kaiser impanat taiat cubulete,sau alt mezel afumat.eu am avut ceafa afumata si am folosit 3 felii.
  • - 1 ceapa medie
  • -sare,piper dupa gust
  • -1/2 lg cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase, crescute, rumene.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cirnaciori la tefal cu cartofi prajiti