autor:

panseluta

» » Aperitive

Chifle umplute cu afumatura

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
ptr.aluat, , - 325 g faina cernuta, - 60g unt topit, - 1 ou, - 1 lingurita sare, - 1 lingurita zahar, - 130 ml sana sau lapte batut (am folosit sana), - 1 cub drojdie (25 g) sau un plic de drojdie uscata dr oetker (asta am folosit eu ), ptr.umplutura:, - aprox 100g kaiser impanat taiat cubulete,sau alt mezel afumat.eu am avut ceafa afumata si am folosit 3 felii., - 1 ceapa medie, -sare,piper dupa gust, -1/2 lg cimbru

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele si la sfarsit drojdia.
Dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Cele care framanta aluatul cu mana, pun intr-un castron faina cernuta, adauga sarea,drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,apoi adauga sana, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora,sau pana isi dubleza volumul.
- Ceapa tocata se calestes impreuna cu mezelurile taiate cubulete.Se adauga sare,piper,cimbru.gustati amestecul sa fie bine aromat.
-Dupa ce a dospit ,aluatul se imparte in 16 bucati
-Fiecare bucata se aplatizeaza,se pune umplutura, apoi se lipeste aluatul de-asupra in asa fel incat sa se obtina 16 bile,rotind aluatul in maini,ca la chiftele.
Bilele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se lasa sa mai cresca putin la cald.
-Cuptorul se incinge la 225 * C(foc mediu).
-Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta.
-Se coc circa 20 min,pana devin aurii.Daca sunt mai bronzate, asa ca ale mele, sunt mai crocante la exterior..Scoateti-le din tava calde,puneti-le intr-un cosulet si acoperitile cu un servet curat.
-Se servesc dupa preferinta ,calde sau reci.
-Umplutura,in mod sigur, se poate face si cu altceva decat afumatura: ciuperci de exemplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateu de pasare

Pateu de pasare

Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala. Se fierb 15' in apa in

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciupercute cu carne de pui

Ciupercute cu carne de pui

Preparare: tocati carnea de pasare inlaturand pielite si zgarciuri; Tocati ceapa foarte fin,

8 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Foarte frumoase, crescute, rumene.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    merita s-o incerci,sunt bune si a doua zi,isi pastreaza propetimea si moliciunea.eu le tin intr-un cosulet acoperit cu un servet si apoi cu o punga sau folie de platic.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

    Splendida si reteta asta o voi incerca cind va fi mai racoare.

Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr.aluat
  • - 325 g faina cernuta
  • - 60g unt topit
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 130 ml sana sau lapte batut (am folosit sana)
  • - 1 cub drojdie (25 g) sau un plic de drojdie uscata dr oetker (asta am folosit eu )
  • ptr.umplutura:
  • - aprox 100g kaiser impanat taiat cubulete,sau alt mezel afumat.eu am avut ceafa afumata si am folosit 3 felii.
  • - 1 ceapa medie
  • -sare,piper dupa gust
  • -1/2 lg cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

26 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase, crescute, rumene.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui