autor:

vera

» » , Aperitive, Aperitive

Chiftele cu cartofi si branza dulce

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
500g cartofi, 250g branza (eu am folosit ricotta), patrunnjel,sare,,piper, 4 oua, 50g pesmet, 50g faina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb 20-30 minute in coaja,se scot din apa,se racesc putin si se curata de pielita;
Se sfarama,se amesteca cu branza,adaugam 2 oua batute bine in prealabil,adaugam sare,piper,patrunjel si putin pesmet;
Amestecam bine compozitia,daca este moale mai adaugam putin pesmet;Luam cu lingura facem gogonele potrivite de marime,le dam prin faina ,le presam usor pt a-i da forma unei chiftele,le dam prin oul batut,si apoi prin pesmet;
Le prajim in ulei incins,le scoatem pe hartie,si le servim calde;
Pofta buna!
Cred ca merg ft bine si cu branza sarata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi si branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi copti cu sunca si cascaval

Cartofi copti cu sunca si cascaval

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza

14 voturi    5 comentarii
25 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu spanac

Ciuperci umplute cu spanac

1.Se curata spanacul,oprind numai frunzele care se spala in mai multe apre reci apoi se dau in cateva

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florina , 06 aprilie 2016

    Doar calde sunt bune?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Am pregatit si eu chiftele de cartofi dar am folosit telemea de oi. Sunt foarte bune !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Intr-adevar merg foarte bine si cu branza sarata.Eu le fac cu branza de burduf.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Suna bine reteta ta.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Arata frumos si dupa cate am citit sunt si bune.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Interesanta reteta!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Sunt foarte bune si gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 250g branza (eu am folosit ricotta)
  • patrunnjel,sare,,piper
  • 4 oua
  • 50g pesmet
  • 50g faina

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Florina

Doar calde sunt bune?

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cocktail de creveti cu ananas si legume