Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.
Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol mai mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.
Incingem uleiul la 190˚, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5’. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.
Daca le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne rezulta 30 de chiftelute.
Eu am facut si mici, dar am format si mai mari, pe care le-am servit ca fel principal alaturi de mazare.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii