Chiftele cu nuca si usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chiftele cu nuca si usturoi

Ingrediente

  • 400g paine
  • 4 oua
  • 500g cartofi fierti in coaja
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de palmier pt prajit

Mod de preparare

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.

Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol mai mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.

Incingem uleiul la 190˚, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5’. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.

Daca le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne rezulta 30 de chiftelute.

Eu am facut si mici, dar am format si mai mari, pe care le-am servit ca fel principal alaturi de mazare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor