autor:

Lia Maria

» » , Retete de Craciun, Retete vegetariene

Chiftele cu nuca si usturoi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2010

Ingrediente
400g paine, 4 oua, 500g cartofi fierti in coaja, 6 linguri nuca macinata, 200 ml lapte, 8 catei usturoi, 2 linguri faina, Sare, Piper, Ulei de palmier pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.
Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol mai mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.
Incingem uleiul la 190˚, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5’. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.
Daca le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne rezulta 30 de chiftelute.
Eu am facut si mici, dar am format si mai mari, pe care le-am servit ca fel principal alaturi de mazare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu nuca si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Branza de migdale

Branza de migdale

Migdalele se lasa la inmuiat in apa aprox 8 ore. Pentru a le decoji lasati-le 5 minute in apa calda

3 voturi    3 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Cat de bine arata.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Reteta foarte interesanta, merita incercata. Felicitari!*****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

    iWaw ce fain arata ! Cum le-am vazut le-am trecut in cartea mea cu mancari de post....apoi am citit ca au si lapte si oua.... Nu-i nimic....sunt excelente si asa ! Felicitari pentru idee...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru cuvintele frumose. Va imbratisez cu drag si va doresc un sfarsit de saptamana minunat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Draga Husni, nu am mai pomenit de nuca, la modul de preparare deoarece am specificat din start ca trebue sa fie macinata , asa ca prin expresia :"Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol mare..."ma-m referit desigur si la nuca . Pupici.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Tare bine suna. Draga Lia,nuca macinata(n-am vazut-o la modul de preparare),se pune o data cu ouale si sarea?

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Foarte bune si aromate chiftelutele.Daca nu ai fi inmuiat painea in lapte ar fi fost excelent un fel de post,oricum ar fi chiftelutele sant delicioase.,si mirosul lor cand se prajesc este divin!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Delicioase Lia, mai asteptam asemenea delicii!!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Idei interesante, apetisante, provocante!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      chiar ca trebe incercata, arata foarte bine si la sotul ii place nuca! Bravo Lia!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Foarte aromate si frumoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Arata super bine si merita incercata reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • 400g paine
  • 4 oua
  • 500g cartofi fierti in coaja
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de palmier pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

maria mihalache (Chef de cuisine)

Cat de bine arata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Tocanita de ciuperci uscate