autor:

Camelia Grosu

» » Retete vegetariene

Chiftele cu orez

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
-7 cartofi, -1 capatana de usturoi, -2 linguri cu varf de faina, -1 cana de orez, -3 1/2 cani de apa, -ulei pentru prajit, -1 ceapa, -200g pesmet, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

39 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurge apa in care au fiert, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare cand sunt reci. Se pune orezul spalat bine la fiert cu 3 cani si jumatate de apa pana nu mai are apa deloc si se lasa la racit. Se amesteca cartofii cu orezul, se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, sare, piper, 2 linguri cu varf de faina si se amesteca bine. Daca vi se pare compozitia prea moale se mai adauga faina. Se ia cu lingura din compozitie, se formeaza chiftele, se da fiecare prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un prosop absorbant. Se servesc alaturi de legume fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Ciorba de leurda -de post

Ciorba de leurda -de post

Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei pentru a da o culoare

11 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Am pregatit chiftelute dupa reteta ta. Au iesit foarte bune!

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine):

    E o reteta fantastica !.Am asezat chiftelele pe un pat de paste (scoici) cu un sos de rosii dulce acrisor picant si inobilat cu sfecla rosie.Nu am de ales decat sa dau punctajul maxim!! Felicitari pentru reteta!!!

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anto Antonia Curduman , 15 aprilie 2015

    cand mi-a facut mama chiftelele au fost foarte bune nu te lasa de gatit

  • Fara foto

    OCTAVIAN (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    Mi-a scos sufletul! Daca nu faci chiftelele cu mina uda, se fac praf in tigaie... A trebuit sa schimb uleiul de 2 ori, era plin de farimituri arse. Am renuntat la tigaie. Am mai adaugat o telina cit pumnul, rasa, patrunjel si mult marar, am facut bile cit galustele cu prune si am bagat la cuptor, in tava. Cind au inceput sa se rumeneasca, am presarat cascaval ras si i-am mai dat o tura la cuptor. Acum ma duc sa fac curatenie in urma mea, ca ma omoara nevasta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte bune pt poat.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Interesanta reteta!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      ce interesant, nu am facut niciodata !

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      O sa fac si eu, arata super! Mai ales ca eu tin post.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicioase !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Foarte bune si foarte frumos prezentate........

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Ce este in poza 8 este faina. Nu am pus cascaval. Mie imi plac mai mult reci. Cam atat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Interesanta ideea pentru post. Sarut mana

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      cu orez....interesant!trebuie sa fie f.bune.O sa le fac!

    • Fara foto

      Angy , 04 martie 2010

      Ce se vede in foto 8 este faina,de fapt daca cititi bine reteta spune clar ca" se pun doua linguri de faina".Interesanta reteta!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      O sa incerc si eu.......

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      interesant.. o sa incerc reteta maine si o sa spun cum a iesit

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      interesant.. o sa incerc reteta maine si o sa spun cum a iesit

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Tare interesanta reteta pacat nu se pot vedea pozele..

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Camy, in poza nr.8 este faina. N-a facut niciodata cu orez. Imi place cum arata. O sa fac si eu si-ti spun cum au iesit!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Imi plac chiftelele tale.Felicitari ! In poza nr.8,ai pus smintina?Alice85 a vazut cascaval.Lamureste-ne,Camelia !Nu e amintit la ingrediente. (Si pe mine ma cheama Camelia)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Foarte bune chiftelele tale am sa salvez reteta ..........¿.dar tu parca ai adaugat si cascaval ras sau mi se pare mie?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

39 voturi

Ingrediente

  • -7 cartofi
  • -1 capatana de usturoi
  • -2 linguri cu varf de faina
  • -1 cana de orez
  • -3 1/2 cani de apa
  • -ulei pentru prajit
  • -1 ceapa
  • -200g pesmet
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

OCTAVIAN (Chef de cuisine)

Mi-a scos sufletul! Daca nu faci chiftelele cu mina uda, se fac praf in tigaie... A trebuit sa schimb uleiul de 2 ori, era plin de farimituri arse. Am renuntat la tigaie. Am mai adaugat o telina cit pumnul, rasa, patrunjel si mult marar, am facut bile cit galustele cu prune si am bagat la cuptor, in tava. Cind au inceput sa se rumeneasca, am presarat cascaval ras si i-am mai dat o tura la cuptor. Acum ma duc sa fac curatenie in urma mea, ca ma omoara nevasta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
FASOLE VERDE SCAZUTA