autor:

Fara foto

» » Aperitive

chiftele de cartofi cu alune

Autor: cristina paccaud (Bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina paccaud (Bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 iunie 2006

Ingrediente
Croquettes des pommes de terre aux noisettes, Chitftele de cartofi cu alune, , Ingrediente pentru 4 persoane : - 800 g. cartofi, -sare, piper, -2 oua, -1 cana de faina, -100 g. de alune decojite, -50 g. pesmet ( piine uscata maruntita), -50 g. de unt, -2 linguri de ulei, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja timp de 30 minute, in apa fiarta si sarata. Curatati cartofii de coaja si zdrobitii pina obtineti un piureu uscat ( nu adaugati lapte ). Sarati si piperati dupa gust.
Adaugati la piureul astfel obtinut - galbenusurile de ou, o lingura de faina si alunele tocate marunt si amestecati totul. Cu piureul obtinut formati chiftele plate.
Puneti in 3 farfurii, separat : faina, albusurile de ou si pesmetul. Treceti chiftelele pe rind in faina, albus si pesmet.
Incalziti intr-o tigaie uleiul si untul si puneti la prajit chiftelele. Cind sint rumenite le intorceti pe cealalalta parte. Se serveste cald cu friptura de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "chiftele de cartofi cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Cascavalul se da pe razatoarea mica, salamul se taie cubulete eu am pus jumatate salam ,jumatate

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de spanac cu ou

Salata de spanac cu ou

Foarte usor de pregatit, bogata in proteine, fibre, minerale, apa, vitamine, antioxidanti puternici,

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Croquettes des pommes de terre aux noisettes
  • Chitftele de cartofi cu alune
  • Ingrediente pentru 4 persoane : - 800 g. cartofi
  • -sare
  • piper
  • -2 oua
  • -1 cana de faina
  • -100 g. de alune decojite
  • -50 g. pesmet ( piine uscata maruntita)
  • -50 g. de unt
  • -2 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
CIUPERCI PRAJITE