autor:

Fara foto

» » Retete de post

Chiftele de cartofi cu bureti

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
5 cartofi, 1 borcan 800 gr cu ghebe in sare, 1 morcov, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 10 foi de usturoi verde, 4-5 crengute marar verde, sare, piper, 4-5 linguri faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii.
Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin razatoarea mare.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o curatam si o tocam marunt, marunt.
Cateii de usturoi ii curatam, ii pisam, iar foile de usturoi verde le spalam si le tocam.
Toate aceste ingrediente le amestecam intr-un bol, dam gust cu sare, piper, iar la final adaugam faina si mararul verde tocat.
Punem ulei intr-o tigaie la incins, formam chiftelutele mici si mai plate, nu foarte groase ca sa se prajeasca bine si sa nu suga foarte mult ulei.
Le rumenim pe ambele parti, le scoatem pe un platou in care punem servetele de bucatarie. Singura problema este ca in tinpul prajirii cam sare uleiul :D
Le lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu bureti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
salata de fructe de mare

salata de fructe de mare

proces tehnologic;se spala si se rupe salata cu mina caracatita se fierbe in apa vin sare piper boabe

4 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 borcan 800 gr cu ghebe in sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 4-5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Negresa de post - Delicioasa !!!