Chiftele de cartofi cu bureti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chiftele de cartofi cu bureti

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 borcan 800 gr cu ghebe in sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 4-5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii.

Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin razatoarea mare.

Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o curatam si o tocam marunt, marunt.

Cateii de usturoi ii curatam, ii pisam, iar foile de usturoi verde le spalam si le tocam.

Toate aceste ingrediente le amestecam intr-un bol, dam gust cu sare, piper, iar la final adaugam faina si mararul verde tocat.

Punem ulei intr-o tigaie la incins, formam chiftelutele mici si mai plate, nu foarte groase ca sa se prajeasca bine si sa nu suga foarte mult ulei.

Le rumenim pe ambele parti, le scoatem pe un platou in care punem servetele de bucatarie. Singura problema este ca in tinpul prajirii cam sare uleiul :D

Le lasam sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure