Chiftele de conopida cu parmezan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de conopida cu parmezan

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane ai nevoie de:
  • 1 conopida mai mare (1 kg),
  • 400 g smantana,
  • 2 oua,
  • 100 g parmezan ras,
  • pesmet,
  • sare, piper,
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa se raceasca si adaugam cele 2 oua intregi, smantana, cascavalul ras, sare, piper si pesmet pana se formeaza o masa destul de consistenta pentru a putea forma chiftele. Fiecare bucata in parte vine tavalita consistent prin pesmet, apoi le prajim in baia de ulei incins, pana devin crocante. Scurgem de uleiul excedentar pe prosoape de hartie si le servim calde sau reci.

Sfaturi: putem inlocui conopida cu broccoli, sau putem sa amestecam cele doua, obtinand un surplus de arome si o cromatica foarte apetisanta.

Recomandari: daca serviti calde chiftelele de conopida, sa le asociati cu o salata de sfecla rosie cu hrean sau un sos de maioneza picant. In cazul in care oferiti aceste delicii reci, va recomand un sos tartar (cu castraveti murati) sau clasicul tsatsiki.

Sugestii: pentru a da un aer aristocrat, dupa ce formati chiftelele, nu le treceti prin pesmet, ci prin seminte de susan sau arahide prajite si pisate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise