Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa se raceasca si adaugam cele 2 oua intregi, smantana, cascavalul ras, sare, piper si pesmet pana se formeaza o masa destul de consistenta pentru a putea forma chiftele. Fiecare bucata in parte vine tavalita consistent prin pesmet, apoi le prajim in baia de ulei incins, pana devin crocante. Scurgem de uleiul excedentar pe prosoape de hartie si le servim calde sau reci.
Sfaturi: putem inlocui conopida cu broccoli, sau putem sa amestecam cele doua, obtinand un surplus de arome si o cromatica foarte apetisanta.
Recomandari: daca serviti calde chiftelele de conopida, sa le asociati cu o salata de sfecla rosie cu hrean sau un sos de maioneza picant. In cazul in care oferiti aceste delicii reci, va recomand un sos tartar (cu castraveti murati) sau clasicul tsatsiki.
Sugestii: pentru a da un aer aristocrat, dupa ce formati chiftelele, nu le treceti prin pesmet, ci prin seminte de susan sau arahide prajite si pisate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii