autor:

Ady

» » Aperitive

Chiftele de conopida cu parmezan

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane ai nevoie de:, 1 conopida mai mare (1 kg), , 400 g smantana, , 2 oua, , 100 g parmezan ras, , pesmet, , sare, piper, , ulei de floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa se raceasca si adaugam cele 2 oua intregi, smantana, cascavalul ras, sare, piper si pesmet pana se formeaza o masa destul de consistenta pentru a putea forma chiftele. Fiecare bucata in parte vine tavalita consistent prin pesmet, apoi le prajim in baia de ulei incins, pana devin crocante. Scurgem de uleiul excedentar pe prosoape de hartie si le servim calde sau reci.



Sfaturi: putem inlocui conopida cu broccoli, sau putem sa amestecam cele doua, obtinand un surplus de arome si o cromatica foarte apetisanta.



Recomandari: daca serviti calde chiftelele de conopida, sa le asociati cu o salata de sfecla rosie cu hrean sau un sos de maioneza picant. In cazul in care oferiti aceste delicii reci, va recomand un sos tartar (cu castraveti murati) sau clasicul tsatsiki.



Sugestii: pentru a da un aer aristocrat, dupa ce formati chiftelele, nu le treceti prin pesmet, ci prin seminte de susan sau arahide prajite si pisate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de conopida cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci cu cartofi si oua

Ciuperci cu cartofi si oua

Cartofii se spala şi se fierb în coajă. Ciupercile se spală, se taie felii şi se călesc în

6 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Imi place reteta, am si salvat-o!

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Maria Elena draga... ma eclipsezi cu apreciativele tale cuvinte!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Bravo Ady, apreciez faptul ca esti pasionat de gatit, dar te si pricepi.

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Tatiana draga, gustul sublim este oferit de parmezan!!! Daca folosesti cascaval normal, iti sugerez sa pui niste nucsoara, pentru a aroma "banala" conopida! Sau, o alta varianta, este cu cascaval afumat!!!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Draga Constanta si Teo, dincolo de valoarea nutritiva si fibrele atat de benefice ale conopidei, doream sa aduc ceva diversitate in meniul, din pacate, atat de standardizat al romanului... Draga Licuta, nu doar esteticul conteaza! Principalul mesaj este transmis cu deosebire de aromele care se intrepatrund si de sentimentul de satietate dupa doar cateva imbucaturi...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      O papica foarte sanatoasa si buna.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Tare buna si sanatoasa e conopida!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Arata grozav!!!...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane ai nevoie de:
  • 1 conopida mai mare (1 kg)
  • 400 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g parmezan ras
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Alexandrina (Chef de cuisine)

Imi place reteta, am si salvat-o!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata nicoise