Chiftele de conopida cu parmezan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de conopida cu parmezan

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane ai nevoie de:
  • 1 conopida mai mare (1 kg),
  • 400 g smantana,
  • 2 oua,
  • 100 g parmezan ras,
  • pesmet,
  • sare, piper,
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa se raceasca si adaugam cele 2 oua intregi, smantana, cascavalul ras, sare, piper si pesmet pana se formeaza o masa destul de consistenta pentru a putea forma chiftele. Fiecare bucata in parte vine tavalita consistent prin pesmet, apoi le prajim in baia de ulei incins, pana devin crocante. Scurgem de uleiul excedentar pe prosoape de hartie si le servim calde sau reci.

Sfaturi: putem inlocui conopida cu broccoli, sau putem sa amestecam cele doua, obtinand un surplus de arome si o cromatica foarte apetisanta.

Recomandari: daca serviti calde chiftelele de conopida, sa le asociati cu o salata de sfecla rosie cu hrean sau un sos de maioneza picant. In cazul in care oferiti aceste delicii reci, va recomand un sos tartar (cu castraveti murati) sau clasicul tsatsiki.

Sugestii: pentru a da un aer aristocrat, dupa ce formati chiftelele, nu le treceti prin pesmet, ci prin seminte de susan sau arahide prajite si pisate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor