autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Chiftele de dovlecei

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
-1,3 kg dovlecei, -200g telemea de vaca, -3 legaturi de marar, -3 linguri de faina, -1 ou (am avut de gand sa pun 2 oua, dar compozitia a mers cu 1 ou), -piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

24 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea mare, se dau cu un praf de sare si se lasa jumatate de ora sa-si lase zeama. Dupa ce si-au lasat zeama se storc bine, se adauga branza rasa, mararul tocat, faina, oul, piper si se amesteca bine compozitia rezultata. Intr-o tigaie se incinge mai mult ulei (cat sa acopere jumatate chiftelele), iar cu o lingura se ia din compozitie cam trei sferturi de lingura si se pune cat mai frumos in tigaie. Se ia asa pana se umple tigaia. Cand s-au prajit pe partea aceasta se intorc invers sa se prajeasca si pe partea cealalta si apoi se scot intr-un castron cu hartie absorbanta. Se repeta asa cu toata compozitia pana cand chiftelele s-au terminat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Dovlecelul,spalat,se rade pe razatoarea cu gauri mari;se presara cu 1/4 lingurita de sare si se

20 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Ieri am făcut chiftele de dovlecei. Crocante în exterior, moi la mijloc, ce să o mai lungesc...

28 voturi    19 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bau , 10 august 2015

    Am aruncat tot. ..reteta de tot rahatul

  • Fara foto

    Rosa Rita , 24 iunie 2015

    Wow azi incerca sa fac reteta asta ❤

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Imi plac, sunt foarte bune mai picante ,eu adaug chilli.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioase, imi place.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Trebuie sa fie foarte bune cu brinzica inauntru.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Foarte fine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

24 voturi

Ingrediente

  • -1,3 kg dovlecei
  • -200g telemea de vaca
  • -3 legaturi de marar
  • -3 linguri de faina
  • -1 ou (am avut de gand sa pun 2 oua
  • dar compozitia a mers cu 1 ou)
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Bau

Am aruncat tot. ..reteta de tot rahatul

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Potcoava cu cascaval