autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Aperitive

Chiftele de dovlecei

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 august 2011

Ingrediente
• 2 dovlecei mai măricei, • 1 linguriță de vegeta, • 3 căței de usturoi, • 1 lingură cu vârf de făină, • 2 felii de pâine de o zi, • 1 ou, • pătrunjel verde tocat, • sare și piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

28 voturi

Mod de preparare

Ieri am făcut chiftele de dovlecei. Crocante în exterior, moi la mijloc, ce să o mai lungesc... delicioase!
Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a început să clocotească, am pus bucățile de dovlecei la fiert pentru 15 minute.
I-am strecurat bine, apoi i-am pasat cu furculița și iar i-am strecurat că... de.. sunt tare zemoși :)).
Într-un vas am pus dovleceii pasați, făina, feliile de pâine înmuiate în apă caldă și stoarse bine, usturoiul pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare și piper. Am amestecat bine și cu lingură am pus chifeluțele la prăjit în ulei încins.
Le-am păpat cu salată de roșii și castraveți.
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele din dovlecei de post

Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea

5 voturi    16 comentarii
45 min
Retete de post
CHIFTELE DE DOVLECEI-APERITIV

CHIFTELE DE DOVLECEI-APERITIV

Dovleceii se spala, se curata,si se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu sare si se storc bine de

33 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 20 august 2014

    Pentru ori cine sint f. bune si sanatoase nu contin atitea grasimi si nici proteine animale ci ,proteine vegetale,romanul daca nu manica la fiecare masa grasimi,zice ca nu e buna mincarea si moare de foame

  • Fara foto

    Bogdan Ion Campeanu , 19 august 2014

    arata bine

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 16 august 2014

    minunat

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 15 august 2014

      Sunt foarte bune si eu fac la fel, sunt bune si in sos de bulion.

    • Fara foto

      Adriana Caseti , 15 august 2014

      Emilia Apitulesei eu am scris in romaneste , de ce apare textul altfel aici ,nu am nici cea mai vaga idee si nu am nici o vina !

    • Fara foto

      Emilia Apitulesei , 15 august 2014

      ma lasi, nu mai stim romaneste...

    • Fara foto

      Cantacuzino Alecu , 14 august 2014

      sunt foarte bune, le-am incercat de mai multe ori, pus in compozitie si ciuperci maruntite, si o punga de granule de soia (fierte sistoarse)

    • Fara foto

      Elena Badoi , 17 noiembrie 2013

      Am facut si sunt foarte bune!

    • Fara foto

      Mare Edith , 17 noiembrie 2013

      sunt deosebite...

    • Fara foto

      Sandel Papuc , 15 septembrie 2013

      @Aurelia Boncut , sunt totusi prajiti si tot un drac

    • Fara foto

      Daniela Radulescu , 07 septembrie 2013

      am facut si eu sunt delicioase mai ales pentru cine nu mananca carne!

    • Fara foto

      ciprian , 04 septembrie 2013

      a mai nramas si pt mine ceva?

    • Fara foto

      violeta , 02 septembrie 2013

      Da , am testat o alta reteta de-a voastra , cea cu dovleceii dati pe razatoare . Bineinteles ca sunt minunate cu verdeata multa si bine asezonate !

    • Fara foto

      Sandel Papuc , 19 iunie 2013

      eu stiam o alta reteta care o voi scrie mai tirziu.

    • Fara foto

      Adriana V Caseti , 19 iunie 2013

      Eu fac cam aceiasi reteta dar see you cruzi dovleceii dati pe razatoarea mare si scursi bine , 1 morcov mic ras marunt, pesmet , ou, verdeata , usturoi.Sunt super bune! :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      O bunatate !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 august 2011

      Foarte bune chiftelutele si eu pregatesc in genul asta numai ca le fac un sos de rosii.-Iese minunat.

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 05 august 2011

      Ai dreptate!! Eu sunt fan declarat al lor!!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 05 august 2011

      Ador dovlecelul iar chiftelutele sunt deosebite!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

28 voturi

Ingrediente

  • • 2 dovlecei mai măricei
  • • 1 linguriță de vegeta
  • • 3 căței de usturoi
  • • 1 lingură cu vârf de făină
  • • 2 felii de pâine de o zi
  • • 1 ou
  • • pătrunjel verde tocat
  • sare și piper

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune si eu fac la fel, sunt bune si in sos de bulion.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tarta cu parizer si legume