autor:

alina

» » Aperitive

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Ingrediente
1 kg dovlecei, 200 g branza sarata de oaie, 2 oua, 1 legatura marar (eu am pus marar uscat), 7 linguri de faina, sare (daca mai este nevoie), piper, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi razatoare dam si branza de oaie.
Dovleceii dati pe razatoare ii scurgem de apa pe care au lasato si ii punem peste branza.
Peste branza si dovlecei adaugam ouale, mararul tocat marunt si amestecam bine ingredientele. Deoarece compozitia este moale adaugam 7 linguri de faina si amestecam bine. Adaugam piper dupa gust si sare daca mai este nevoie.
Incingem uleiul si punem chiftelele cu lingura in tigaie, le prajim la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.
Dupa ce s-au prajit chiftelele le punem pe un servetel de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Scriosteanu Oana , 23 iunie 2015

    Foarte buna reteta!!:) Mi-a placut f.f.mult si la fel si fetiței mele!

  • Olteanu Crina-Gabriela , 19 mai 2015

    se mai pune si usturoi! sunt super delicioase!

  • Ionescu Simona , 30 august 2014

    eu asa fac orice solicita prajeala.Nu -mi plac alimentele imbibate in ulei.Va asigur ca ies foarte bune si sanatoase.

    • Constantin Elena , 05 iulie 2014

      Pentru ca evit prajelile,eu pun la cuptor!In general nu folosesc faina,nu fac sosuri cu faina.Cand sant nevoita,fierb pastele PAMBAC si amestec cam cu oorice.Pun multa verdeata si oua.Ouale leaga compozitia.Daca este prea moale,pun 1-2 linguri de gris de porumb.E bun ala de Baneasa,nu e asa fin sa se faca namol.Nu-mi plac dovleceii decat cu usturoi.Am probleme cu fierea si evit prajelile.

    • Ioana Iubita , 03 iulie 2014

      am sa incerc si eu k e ff interesant

    • Roxana Constantinescu , 03 iulie 2014

      eu :( nu le-a prea placut...

    • Lucia Georgeta Balica , 02 iulie 2014

      in cuptor, pe hartie de copt, a incercat cineva?

    • Cornelia Stoica , 19 iunie 2014

      eu am facu altfel am dat prin masina de tocat 1dovlecel 3cartofi 2 morcovi marar 4 buc ceapa verde marar un pic de piper sare si 2 oua leam amestecat leam dat pri faina si leam pus la prajit sotul meu a zis cas mai bune de cit cu carne

    • Floriean Duca , 18 iunie 2014

      am sa o incerc.n-are de ce sa nu fie buna!

    • Dana_Si Atat

      Dana_Si Atat (Bucatar) , 18 iunie 2014

      Mmmm bun !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 200 g branza sarata de oaie
  • 2 oua
  • 1 legatura marar (eu am pus marar uscat)
  • 7 linguri de faina
  • sare (daca mai este nevoie)
  • piper
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Scriosteanu Oana

Foarte buna reteta!!:) Mi-a placut f.f.mult si la fel si fetiței mele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu de cascaval