autor:

alina

» » Aperitive

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Ingrediente
1 kg dovlecei, 200 g branza sarata de oaie, 2 oua, 1 legatura marar (eu am pus marar uscat), 7 linguri de faina, sare (daca mai este nevoie), piper, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi razatoare dam si branza de oaie.
Dovleceii dati pe razatoare ii scurgem de apa pe care au lasato si ii punem peste branza.
Peste branza si dovlecei adaugam ouale, mararul tocat marunt si amestecam bine ingredientele. Deoarece compozitia este moale adaugam 7 linguri de faina si amestecam bine. Adaugam piper dupa gust si sare daca mai este nevoie.
Incingem uleiul si punem chiftelele cu lingura in tigaie, le prajim la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.
Dupa ce s-au prajit chiftelele le punem pe un servetel de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mini pateuri cu branza sarata

Mini pateuri cu branza sarata

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Si pentru ca tot mi-au picat clatitele gata facute in mana era mai mare pacatul sa ratez o asa economie

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Scriosteanu Oana , 23 iunie 2015

    Foarte buna reteta!!:) Mi-a placut f.f.mult si la fel si fetiței mele!

  • Fara foto

    Olteanu Crina-Gabriela , 19 mai 2015

    se mai pune si usturoi! sunt super delicioase!

  • Fara foto

    Ionescu Simona , 30 august 2014

    eu asa fac orice solicita prajeala.Nu -mi plac alimentele imbibate in ulei.Va asigur ca ies foarte bune si sanatoase.

    • Fara foto

      Constantin Elena , 05 iulie 2014

      Pentru ca evit prajelile,eu pun la cuptor!In general nu folosesc faina,nu fac sosuri cu faina.Cand sant nevoita,fierb pastele PAMBAC si amestec cam cu oorice.Pun multa verdeata si oua.Ouale leaga compozitia.Daca este prea moale,pun 1-2 linguri de gris de porumb.E bun ala de Baneasa,nu e asa fin sa se faca namol.Nu-mi plac dovleceii decat cu usturoi.Am probleme cu fierea si evit prajelile.

    • Fara foto

      Ioana Iubita , 03 iulie 2014

      am sa incerc si eu k e ff interesant

    • Fara foto

      Roxana Constantinescu , 03 iulie 2014

      eu :( nu le-a prea placut...

    • Fara foto

      Lucia Georgeta Balica , 02 iulie 2014

      in cuptor, pe hartie de copt, a incercat cineva?

    • Fara foto

      Cornelia Stoica , 19 iunie 2014

      eu am facu altfel am dat prin masina de tocat 1dovlecel 3cartofi 2 morcovi marar 4 buc ceapa verde marar un pic de piper sare si 2 oua leam amestecat leam dat pri faina si leam pus la prajit sotul meu a zis cas mai bune de cit cu carne

    • Fara foto

      Floriean Duca , 18 iunie 2014

      am sa o incerc.n-are de ce sa nu fie buna!

    • Dana_Si Atat

      Dana_Si Atat (Bucatar) , 18 iunie 2014

      Mmmm bun !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 200 g branza sarata de oaie
  • 2 oua
  • 1 legatura marar (eu am pus marar uscat)
  • 7 linguri de faina
  • sare (daca mai este nevoie)
  • piper
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Scriosteanu Oana

Foarte buna reteta!!:) Mi-a placut f.f.mult si la fel si fetiței mele!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu branză sărată