autor:

Alina

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Chiftele de fasole

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
500 g fasole cu bob mic, 100 g orez, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 legatura patrunjel proaspat, 1 lgt patrunjel uscat, 1 lgt marar uscat, 1/2 lgt cimbru uscat, 1/4 lg piper, 1 lgt sare mare, 5 catei de usturoi, 4 lg pesmet, .........., faina si/sau susan, ulei, apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, 8 ore (eu am lasat-o peste noapte).

2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit.

3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.

4. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

5. Morcovul si radacina de patrunje curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera).

6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.

7. Cu mainile umezite luam cate putin din compoziie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.

8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.

S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chiftele din fasole

Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se taie marunt ceapa, ardeiul si prazul, se da morcovul pe razatoarea mare si se dinstue toate, in

24 voturi    6 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nimeni , 24 ianuarie 2016

    Daca sarezi apa in care fierbe fasolea, ea se va intari si va dura mult mai mult pana sa fie complet fiarta.

  • Fara foto

    Raba Ozoreanu , 29 martie 2015

    cred ca o sa incerc

  • Fara foto

    Mogos Tincuta , 28 februarie 2015

    e interesanta o voi incerca neaparat

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2014

      Nu am facut si nici nu am auzit pana acum,promit ca incerc pentru ca nu vad ce nu poate fii bun.Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole cu bob mic
  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt marar uscat
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lg piper
  • 1 lgt sare mare
  • 5 catei de usturoi
  • 4 lg pesmet
  • ..........
  • faina si/sau susan
  • ulei
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Nimeni

Daca sarezi apa in care fierbe fasolea, ea se va intari si va dura mult mai mult pana sa fie complet fiarta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Pilaf cu morcov