autor:

jenetfox

» » Aperitive

CHIFTELE DE LINTE

Autor: jenetfox (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jenetfox (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
200gr linte,2 felii de paine uscata,100gr cascaval(sau 50gr cascaval+50gr parmezan),sare,boia de ardei(optional iute),origano,1 ou,pesmet fin.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se fierbe lintea bine in apa sarata.(Se poate fierbe in oala sub presiune,cu apa cat sa ocopere,15 minute de cand incepe sa fluiere)Se pune in mixer lintea se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa,cascavalul(50gr taiat cubulete,50gr ras),putin pesmet,boia,origano,sare daca e nevoie se mixeaza la viteza mica sa nu devina prea cremoasa compozitia,se adauga oul lasand apoi putin sa se odihneasca.Se formeaza chiftelutele si se dau prin pesmet.Se prajesc in ulei incins pana se auresc.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFTELE DE LINTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu amestec mexican

Tarta cu amestec mexican

Se framanta toate ingredientele pentru aluat si se tine la frigider cam 1/2 ora dupa care se intinde

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Punem la cuptor vinetele ,ardeii grasi si iute pentru o ora la 250 de grade(cuptorul sa fie deja

3 voturi    1 comentariu
3h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 200gr linte,2 felii de paine uscata,100gr cascaval(sau 50gr cascaval+50gr parmezan),sare,boia de ardei(optional iute),origano,1 ou,pesmet fin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftelute de dovlecei