autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Chiftele de soia cu legume

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Ingrediente
-110g soia granule, -1/2 ardei galben, -1 ceapa, -3 catei de usturoi, -1 morcov mare, -marar verde / uscat, -sare, -piper, -ulei pt prajit, -2 linguri faina, -1 ou, -500ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se pune peste soia, care a fost pusa intr-un bol.

Se lasa soia sa se umfle si sa se raceasca. Dupa care se stoarce bine de apa.



Peste soia, se rad morcovii, cateii de usturoi, ardeiul galben si ceapa.



Se sezoneaza cu sare, piper si marar, dupa gust. Dupa care se pun oul si faina. Se amesteca bine.

Din compozitie, se formeaza, chiftele.



Se pune o tigaie, cu ulei la foc, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun chiftelutele.

Se prajesc pe ambele partile. Prajite, se scot, intr-un bol, in care ati pus hartie de bucatarie si se lasa la racit.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de soia cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chiftele cu legume si soia

Chiftele cu legume si soia

Se taie marunt ceapa si usturoiul.Se rad cartofii,telina si morcovii fierti.Se toaca verdeturile.Se

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

O reteta foarte simpla pentru o prajiturica super gustoasa. Fructele confiate se stropesc cu 100

6 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    claudia (Maestru bucatar):

    Le fac chiar acum. fara ou, de post, am pus mai multa faina sa se lege. Bune.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mircea Radu Paunescu , 19 mai 2015

    Incercati o compozitie mai densa si bagati-le la cuptor pe hartie de copt. Nu mai este necesar uleiul si nu ies gretoase.Puteti incerca si mici pe hartie la temperatura maxima. Ceva f. bun!

  • Fara foto

    Ludovica Crinteanu , 07 aprilie 2015

    sunt foarte gustoase fara ou.

  • Fara foto

    Ana Scheau , 06 noiembrie 2014

    Sunt mai gustoase si sanatoase cele coapre!

    • Fara foto

      Costin Edith , 15 aprilie 2014

      in loc de ou rse pune un cartof ras pe razatoarea mica

    • Fara foto

      Laura-Cristina Chelciov , 27 noiembrie 2013

      Multumesc. :)

    • Fara foto

      Marinela Mihai Pulino , 25 noiembrie 2013

      Sunt mai gustoase si sanatoase cele coapre!

    • Laura-Cristina Chelciov

      Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      Sper sa-ti placa!!! E foarte buna ideea de a inlocuii faina cu pesmetul ( data viitoare ma sa incerc si eu asa)....multumesc si eu! :)

    • Fara foto

      BACIU RITA , 19 noiembrie 2013

      DA,VREAU SA PREGATESC SI EU DAR FARA OU.AM SA PUN PESMET . MULTUMESC !!!!!!!!!!!

    • Laura-Cristina Chelciov

      Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      Depinde de religie...la catolici e acceptat oul...dar cum a zis si Cristina Catalaina, se poate folosii mai multa faina....Multumesc, Cristina Catalina!

    • Fara foto

      Felicia Cibi , 15 noiembrie 2013

      Daca sant de post ,de post sa fie fara ou

    • Fara foto

      Cristina Catalina , 15 noiembrie 2013

      nu se pune oul, ci doar putina faina ca sa lege compozitia...eu am incercat si merge si fara ou;)

    • Fara foto

      Nico Dudeanu , 15 noiembrie 2013

      PARCA ZICEATI CA E DE POST

    • Fara foto

      Madi Ghica , 15 noiembrie 2013

      Am crezut ca sunt de post, cu oul a stricat tot:(

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • -110g soia granule
  • -1/2 ardei galben
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -1 morcov mare
  • -marar verde / uscat
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pt prajit
  • -2 linguri faina
  • -1 ou
  • -500ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)

Sper sa-ti placa!!! E foarte buna ideea de a inlocuii faina cu pesmetul ( data viitoare ma sa incerc si eu asa)....multumesc si eu! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turtite cu ceapa verde