autor:

merisor

» » Aperitive

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Ingrediente
Pentru chiftele:, 3 conserve file de ton in suc propriu, 1 ceapa rosie, 2 oua, 4-5 fire patrunjel verde, coaja de la 1/2 lamaie, zeama de la 1/2 lamaie, 3 linguri pesmet, un praf piper, putin pesmet pentru a trece chiftelele prin el inainte de coacere, Pentru sos:, 1 capatana usturoi, un praf sare, un praf piper, 150 g iaurt cremos

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid.
Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine toate ingredientele.
Punem treptat cate o lingura de pesmet si omogenizam de fiecare data amestecul.
Asa ne vom da seama cat pesmet este necesar.
Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, dar trebuie sa fie omogena, sa putem forma chiftelele, fara a se separa ingredientele amestecate.
Eu m-am oprit la trei linguri, atat am considerat ca este necesar.
Formam chiftelele de forma unei mingi de pin pong, le tavalim prin pesmet si le asezam in forme de briose, sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
Trebuiesc rumenite frumos la suprafata, ca in interior se prepara destul de rapid.
Pentru sos, curatam usturoiul si il pisam bine, presarand sare peste el, apoi adaugam un praf de piper si iaurtul si omogenizam bine.
Servim chiftele calde sau reci, cu acest minunat sos.
TIPS
Pesmetul poate fi inlocuit cu faina sau miez de paine inmuiat in lapte si scurs bine. Eu prefer pesmetul, pentru ca are in amestec si drojdie uscata, iar chiftelele devin mai pufoase in timpul coacerii. Folosesc pesmet de la LIDL si asa am citit la ingrediente, ca are si un continut de drojdie uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive
Budinca de dovlecei cu branza si hering

Budinca de dovlecei cu branza si hering

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 12 aprilie 2016

    imi place reteta ca chiftelele nu se prajesc ci sant coapte si este mai sanatos/

  • Fara foto

    AdeLyna Čšudic , 31 iulie 2015

    Merci pt tipsul acel cu pesmetul de LIDL, am sa incerc si eu :) oricum chiftelele arata bine :D

  • Fara foto

    Barbu Adriana , 31 iulie 2015

    pare delicioasa ... multumesc

    • merisor

      merisor (Chef de cuisine) , 29 iulie 2015

      Hello, Gustos.ro! La aceasta reteta nu apare poza principala...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 3 conserve file de ton in suc propriu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri pesmet
  • un praf piper
  • putin pesmet pentru a trece chiftelele prin el inainte de coacere
  • Pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • un praf sare
  • un praf piper
  • 150 g iaurt cremos

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

22 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

kok miori

imi place reteta ca chiftelele nu se prajesc ci sant coapte si este mai sanatos/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Kusheri-Orez cu linte si macaroane –specific egiptean