Chiftele de ton cu sos de iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de ton cu sos de iaurt

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 3 conserve file de ton in suc propriu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri pesmet
  • un praf piper
  • putin pesmet pentru a trece chiftelele prin el inainte de coacere
  • Pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • un praf sare
  • un praf piper
  • 150 g iaurt cremos

Mod de preparare

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid.

Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine toate ingredientele.

Punem treptat cate o lingura de pesmet si omogenizam de fiecare data amestecul.

Asa ne vom da seama cat pesmet este necesar.

Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, dar trebuie sa fie omogena, sa putem forma chiftelele, fara a se separa ingredientele amestecate.

Eu m-am oprit la trei linguri, atat am considerat ca este necesar.

Formam chiftelele de forma unei mingi de pin pong, le tavalim prin pesmet si le asezam in forme de briose, sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Trebuiesc rumenite frumos la suprafata, ca in interior se prepara destul de rapid.

Pentru sos, curatam usturoiul si il pisam bine, presarand sare peste el, apoi adaugam un praf de piper si iaurtul si omogenizam bine.

Servim chiftele calde sau reci, cu acest minunat sos.

TIPS

Pesmetul poate fi inlocuit cu faina sau miez de paine inmuiat in lapte si scurs bine. Eu prefer pesmetul, pentru ca are in amestec si drojdie uscata, iar chiftelele devin mai pufoase in timpul coacerii. Folosesc pesmet de la LIDL si asa am citit la ingrediente, ca are si un continut de drojdie uscata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise