autor:

Adriana K.D.

» » , Aperitive, Aperitive

Chiftele de vinete

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Ingrediente
2 vinete (500-600g), 80 g paine sau pesmet, 25 g faina, 2-3 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt sau uscat, piper, sare, ulei, 100g branza telemea rasa sau cascaval ras, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Vinetele coapte, scurse de zeama le toci marunt impreuna cu painea inmuiata o clipa in apa rece si stoarsa bine imediat.
La tocatura adaugi ceapa rasa fin sau taiata marunt, calita un minut cu 2 linguri de ulei, oul, usturoiul tocat, faina, o jumate lingurita de sare,mararul ,piper si amesteci bine toate.
Se da o forma rotunda sau turtita de chiftea.
Se infierbanta tigaia cu ulei si se rumeneste chiftelele pe ambele parti.
Se serveste chiftelele fierbinti ,cu branza telemea/ cascaval/rosii sau suc de rosii; fieacre dupa preferinta lui.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Briose cu ton si varza de bruxelles

Briose cu ton si varza de bruxelles

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Delicioase........Inainte de-a le praji le-am dat prin pesmet si au facut o crusta crocanta .Data viitoare am sa le dau prin fulgi de porumb zdrobiti.Le-am botezat "flori de piatra"

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    O idee super,cred ca sunt delicioase;le incerc luni.

  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    O idee buna.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    Yummy!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete (500-600g)
  • 80 g paine sau pesmet
  • 25 g faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt sau uscat
  • piper
  • sare
  • ulei
  • 100g branza telemea rasa sau cascaval ras
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Luana (Chef de cuisine)

O idee super,cred ca sunt delicioase;le incerc luni.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pachetele cu legume