autor:

Adriana K.D.

» » , Aperitive, Aperitive

Chiftele de vinete

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Ingrediente
2 vinete (500-600g), 80 g paine sau pesmet, 25 g faina, 2-3 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt sau uscat, piper, sare, ulei, 100g branza telemea rasa sau cascaval ras, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Vinetele coapte, scurse de zeama le toci marunt impreuna cu painea inmuiata o clipa in apa rece si stoarsa bine imediat.
La tocatura adaugi ceapa rasa fin sau taiata marunt, calita un minut cu 2 linguri de ulei, oul, usturoiul tocat, faina, o jumate lingurita de sare,mararul ,piper si amesteci bine toate.
Se da o forma rotunda sau turtita de chiftea.
Se infierbanta tigaia cu ulei si se rumeneste chiftelele pe ambele parti.
Se serveste chiftelele fierbinti ,cu branza telemea/ cascaval/rosii sau suc de rosii; fieacre dupa preferinta lui.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele.

9 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Bruschetti

Bruschetti

Se spala se curata de coaja rosiile si se taie cubulete foarte mici , se curata usturoiul si se taie

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Delicioase........Inainte de-a le praji le-am dat prin pesmet si au facut o crusta crocanta .Data viitoare am sa le dau prin fulgi de porumb zdrobiti.Le-am botezat "flori de piatra"

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    O idee super,cred ca sunt delicioase;le incerc luni.

  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    O idee buna.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    Yummy!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete (500-600g)
  • 80 g paine sau pesmet
  • 25 g faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt sau uscat
  • piper
  • sare
  • ulei
  • 100g branza telemea rasa sau cascaval ras
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

12 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

23 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Luana (Chef de cuisine)

O idee super,cred ca sunt delicioase;le incerc luni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Rosii umplute cu maioneza si orez