autor:

CulinaryRainbow

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Chiftele din soia în crustă de susan

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2015

Ingrediente
200 g soia granulată, 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc ), 30 ml apă minerală, 4 căței de usturoi, 3 linguri cu făină, verdeață de pătrunjel tocată, sare roz de Himalaya, piper alb, boia de ardei dulce, susan alb și negru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru că mulți dintre voi țineți post, mai ales în această perioadă, m-am gândit să vă propun câteva rețete savuroase care să aducă varietate și gust în meniul vostru zilnic.



Sunt convinsă că majoritate dintre voi pregătiți chiftele din carne de porc, curcan, vită sau cel puțin le consumați frecvent. Adevărul e că sunt nemaipomenite.



Rețeta pe care v-o propun azi, o înlocuiește cu succes pe ce a chiftelelor ”de dulce”. E simplă și nu necesită prea multă muncă iar crusta de susan le face speciale.



Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper.



Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.



Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt.



Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute.



Sunt delicioase atât calde cât și reci.



Nu-i așa să vă tentează? :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din soia în crustă de susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Supa de rosii fara foc

Supa de rosii fara foc

Toate ingredientele, cu excepția ultimelor 2, se mixează în blender. La final se adaugă roșia

3 voturi    3 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Rulada de spanac cu branza si ardei

Rulada de spanac cu branza si ardei

Spanacul se mixeaza la robot pina se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g soia granulată
  • 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece
  • susan
  • nucă
  • etc )
  • 30 ml apă minerală
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri cu făină
  • verdeață de pătrunjel tocată
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb
  • boia de ardei dulce
  • susan alb și negru

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Iaurt natural