Ingrediente
200 g soia granulată, 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc ), 30 ml apă minerală, 4 căței de usturoi, 3 linguri cu făină, verdeață de pătrunjel tocată, sare roz de Himalaya, piper alb, boia de ardei dulce, susan alb și negru
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
4 voturi
Mod de preparare
Sunt convinsă că majoritate dintre voi pregătiți chiftele din carne de porc, curcan, vită sau cel puțin le consumați frecvent. Adevărul e că sunt nemaipomenite.
Rețeta pe care v-o propun azi, o înlocuiește cu succes pe ce a chiftelelor ”de dulce”. E simplă și nu necesită prea multă muncă iar crusta de susan le face speciale.
Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper.
Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.
Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt.
Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute.
Sunt delicioase atât calde cât și reci.
Nu-i așa să vă tentează? :)
Poftă bună!