autor:

CulinaryRainbow

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Chiftele din soia în crustă de susan

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2015

Ingrediente
200 g soia granulată, 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc ), 30 ml apă minerală, 4 căței de usturoi, 3 linguri cu făină, verdeață de pătrunjel tocată, sare roz de Himalaya, piper alb, boia de ardei dulce, susan alb și negru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru că mulți dintre voi țineți post, mai ales în această perioadă, m-am gândit să vă propun câteva rețete savuroase care să aducă varietate și gust în meniul vostru zilnic.



Sunt convinsă că majoritate dintre voi pregătiți chiftele din carne de porc, curcan, vită sau cel puțin le consumați frecvent. Adevărul e că sunt nemaipomenite.



Rețeta pe care v-o propun azi, o înlocuiește cu succes pe ce a chiftelelor ”de dulce”. E simplă și nu necesită prea multă muncă iar crusta de susan le face speciale.



Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper.



Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.



Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt.



Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute.



Sunt delicioase atât calde cât și reci.



Nu-i așa să vă tentează? :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din soia în crustă de susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pasta picanta din cartofi dulci (raw vegan)

Pasta picanta din cartofi dulci (raw vegan)

Cartoful, mustarul, avocado, si uleiul se amesteca foarte bine in robotul cu lama in S, pana devine

4 voturi    2 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Ciuperci cu praz la cuptor

Ciuperci cu praz la cuptor

Se spala bine si se lasa la scurs toate legumele. In cratita in care facem preparatul de ciuperci,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g soia granulată
  • 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece
  • susan
  • nucă
  • etc )
  • 30 ml apă minerală
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri cu făină
  • verdeață de pătrunjel tocată
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb
  • boia de ardei dulce
  • susan alb și negru

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori