autor:

Rita Ilieș

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Chiftele din soia în crustă de susan

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2015

Ingrediente
200 g soia granulată, 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc ), 30 ml apă minerală, 4 căței de usturoi, 3 linguri cu făină, verdeață de pătrunjel tocată, sare roz de Himalaya, piper alb, boia de ardei dulce, susan alb și negru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru că mulți dintre voi țineți post, mai ales în această perioadă, m-am gândit să vă propun câteva rețete savuroase care să aducă varietate și gust în meniul vostru zilnic.



Sunt convinsă că majoritate dintre voi pregătiți chiftele din carne de porc, curcan, vită sau cel puțin le consumați frecvent. Adevărul e că sunt nemaipomenite.



Rețeta pe care v-o propun azi, o înlocuiește cu succes pe ce a chiftelelor ”de dulce”. E simplă și nu necesită prea multă muncă iar crusta de susan le face speciale.



Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper.



Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.



Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt.



Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute.



Sunt delicioase atât calde cât și reci.



Nu-i așa să vă tentează? :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din soia în crustă de susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    Mulțumesc! :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    Arata tare bine...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 g soia granulată
  • 30 ml ulei de măsline (recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece
  • susan
  • nucă
  • etc )
  • 30 ml apă minerală
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri cu făină
  • verdeață de pătrunjel tocată
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb
  • boia de ardei dulce
  • susan alb și negru

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Mulțumesc! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac la tigaie