Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 cepe nu prea mari
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cartofi nu prea mari
  • radacina de telina
  • piper si sare

Mod de preparare

Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.

Curatam usturoiul si il pisam intr-un mojar, apoi facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cana, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingură de ulei si amestecam pana devine o crema fina.

Punem carnea de tocat intr-un castron, iar peste ea punem cele 3 oua, patrunjelul, morcovul, ardeiul gras, ceapa, cartofii strorsi de zeama, radacina de telina, sarea, piperul si mujdeiul de usturoi si amestecam totul bine.

Luam o tava, punem hartie de copt pe fundul tavii, apoi formam in mana bilute din compozitia de mai sus si le punem in tava. Introducem tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca la foc moderat, iar cand s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si punem chiftelele pe o farfurie peste care am pus un servetel. Le putem servi cu muraturi, salata de varza acra, salata de cruditati, gogosari sau castraveti acri.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise