Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.
Curatam usturoiul si il pisam intr-un mojar, apoi facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cana, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingură de ulei si amestecam pana devine o crema fina.
Punem carnea de tocat intr-un castron, iar peste ea punem cele 3 oua, patrunjelul, morcovul, ardeiul gras, ceapa, cartofii strorsi de zeama, radacina de telina, sarea, piperul si mujdeiul de usturoi si amestecam totul bine.
Luam o tava, punem hartie de copt pe fundul tavii, apoi formam in mana bilute din compozitia de mai sus si le punem in tava. Introducem tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca la foc moderat, iar cand s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si punem chiftelele pe o farfurie peste care am pus un servetel. Le putem servi cu muraturi, salata de varza acra, salata de cruditati, gogosari sau castraveti acri.
Pofta mare!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii