Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 cepe nu prea mari
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cartofi nu prea mari
  • radacina de telina
  • piper si sare

Mod de preparare

Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.

Curatam usturoiul si il pisam intr-un mojar, apoi facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cana, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingură de ulei si amestecam pana devine o crema fina.

Punem carnea de tocat intr-un castron, iar peste ea punem cele 3 oua, patrunjelul, morcovul, ardeiul gras, ceapa, cartofii strorsi de zeama, radacina de telina, sarea, piperul si mujdeiul de usturoi si amestecam totul bine.

Luam o tava, punem hartie de copt pe fundul tavii, apoi formam in mana bilute din compozitia de mai sus si le punem in tava. Introducem tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca la foc moderat, iar cand s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si punem chiftelele pe o farfurie peste care am pus un servetel. Le putem servi cu muraturi, salata de varza acra, salata de cruditati, gogosari sau castraveti acri.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci