autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2015

Ingrediente
1 kg carne tocata de pui, 3 oua, 1 legatura de patrunjel verde, 1 morcov, 1 ardei gras, 2 capatani de usturoi, 2 cepe nu prea mari, 2 linguri de ulei, 2 cartofi nu prea mari, radacina de telina, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.

Curatam usturoiul si il pisam intr-un mojar, apoi facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cana, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingură de ulei si amestecam pana devine o crema fina.

Punem carnea de tocat intr-un castron, iar peste ea punem cele 3 oua, patrunjelul, morcovul, ardeiul gras, ceapa, cartofii strorsi de zeama, radacina de telina, sarea, piperul si mujdeiul de usturoi si amestecam totul bine.

Luam o tava, punem hartie de copt pe fundul tavii, apoi formam in mana bilute din compozitia de mai sus si le punem in tava. Introducem tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca la foc moderat, iar cand s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si punem chiftelele pe o farfurie peste care am pus un servetel. Le putem servi cu muraturi, salata de varza acra, salata de cruditati, gogosari sau castraveti acri.

Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor din carne tocata de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 1 comentariu

  • Vasilica Radulescu , 06 februarie 2015

    niste piftelute de nota zece

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 cepe nu prea mari
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cartofi nu prea mari
  • radacina de telina
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

1 vot    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu carne