Chiftele vegetale cu branza de vaci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Chiftele vegetale cu branza de vaci

Ingrediente

  • 2 bucati zuchini sau dovlecei mici (cam 300 g)
  • 4 bucati cartofi medii (cam 400 g)
  • 400 g branza de vaci sau 200 g branza de burduf
  • sare
  • piper alb
  • chimen
  • marar
  • cimbru
  • boia de ardei
  • 4 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri ulei de masline pentru compozitie.

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja, se spala, se lasa la scurs. Dam dovleceii pe razatoarea mare si ii punem amestecati cu 2 lingurite rase de sare intr-o sita sa se inmoaie si sa se scurga apa din ei.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare (ca sa fiarba mai repede eu i-am taiat in mai multe bucati). Se incearca cu o furculita si cand intra usor in ei inseamna ca au fiert suficient. Cand sunt gata fierti, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.

Cartofii fierti se zdrobesc ca pentru piure. Peste ei adaugam 1-2 lingurite rase de boia, 1/4 lingurita piper alb, chimen, cimbru, marar si branza sfaramata bine si se amesteca. Spargem cele 4 oua si separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 2 linguri de ulei de masline si le punem peste cartofi. Stoarcem bine dovleceii rasi si ii amestecam cu 3-4 linguri de faina si 3-4 linguri de pesmet, apoi ii adaugam peste celelalte componente ale aluatului. Batem albusurile cu un praf de sare si adaugam peste aluatul format, omogenizand totul bine. Punem vasul cu aluat la frigider 30 de minute sa se intareasca putin.

Pregatim vasul pentru prajit, punand ulei de floarea soarelui cam de 1-2 degete, astfel incat chiftelele sa inoate putin in ulei.

Pregatim intr-un vas cam 10 linguri de faina alba amestecata cu 2-3 lingurite de boia dulce (sau chiar 4-5 daca va plac picante), iar in alt vas pesmetul.

In timp ce uleiul se incinge, modelam chiftelele, luand din compozitie cate o lingura si trecand apoi compozitia respectiva prin faina, urmata de pesmet, iar la sfarsit le aplatizam putin.

Punem pe rand chifetele in cratita cu ulei incins, atatea cate incap fara sa se suprapuna. Cand se rumenesc pe o parte, le intoarcem cu o paleta pe cealalta si apoi le scoatem intr-un vas cu gratar deasupra ca sa se scurga uleiul din ele.

Daca vrem sa facem chiftele mai dietetice, putem tapeta o tava cu unt si putina faina si le punem la copt in cuptor pana se rumenesc.

Eu am preferat sa le prajesc.

Dupa ce sunt gata, le punem intr-un vas termorezistent pana la servire.

Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan, sos de usturoi, smantana dulce sau simple. Sunt bune si reci, ca aperitiv sau gustare.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi