autor:

Sinziana

» » , Aperitive, Aperitive

Chiftele vegetale cu branza de vaci

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 21 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 21 martie 2015

Ingrediente
2 bucati zuchini sau dovlecei mici (cam 300 g), 4 bucati cartofi medii (cam 400 g), 400 g branza de vaci sau 200 g branza de burduf, sare, piper alb, chimen, marar, cimbru, boia de ardei, 4 oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit, 2 linguri ulei de masline pentru compozitie.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja, se spala, se lasa la scurs. Dam dovleceii pe razatoarea mare si ii punem amestecati cu 2 lingurite rase de sare intr-o sita sa se inmoaie si sa se scurga apa din ei.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare (ca sa fiarba mai repede eu i-am taiat in mai multe bucati). Se incearca cu o furculita si cand intra usor in ei inseamna ca au fiert suficient. Cand sunt gata fierti, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.



Cartofii fierti se zdrobesc ca pentru piure. Peste ei adaugam 1-2 lingurite rase de boia, 1/4 lingurita piper alb, chimen, cimbru, marar si branza sfaramata bine si se amesteca. Spargem cele 4 oua si separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 2 linguri de ulei de masline si le punem peste cartofi. Stoarcem bine dovleceii rasi si ii amestecam cu 3-4 linguri de faina si 3-4 linguri de pesmet, apoi ii adaugam peste celelalte componente ale aluatului. Batem albusurile cu un praf de sare si adaugam peste aluatul format, omogenizand totul bine. Punem vasul cu aluat la frigider 30 de minute sa se intareasca putin.

Pregatim vasul pentru prajit, punand ulei de floarea soarelui cam de 1-2 degete, astfel incat chiftelele sa inoate putin in ulei.



Pregatim intr-un vas cam 10 linguri de faina alba amestecata cu 2-3 lingurite de boia dulce (sau chiar 4-5 daca va plac picante), iar in alt vas pesmetul.

In timp ce uleiul se incinge, modelam chiftelele, luand din compozitie cate o lingura si trecand apoi compozitia respectiva prin faina, urmata de pesmet, iar la sfarsit le aplatizam putin.



Punem pe rand chifetele in cratita cu ulei incins, atatea cate incap fara sa se suprapuna. Cand se rumenesc pe o parte, le intoarcem cu o paleta pe cealalta si apoi le scoatem intr-un vas cu gratar deasupra ca sa se scurga uleiul din ele.

Daca vrem sa facem chiftele mai dietetice, putem tapeta o tava cu unt si putina faina si le punem la copt in cuptor pana se rumenesc.

Eu am preferat sa le prajesc.

Dupa ce sunt gata, le punem intr-un vas termorezistent pana la servire.

Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan, sos de usturoi, smantana dulce sau simple. Sunt bune si reci, ca aperitiv sau gustare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele vegetale cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Barcute de dovlecei

Barcute de dovlecei

Dovlecelul se spala, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingura, apoi se scoate miezul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati zuchini sau dovlecei mici (cam 300 g)
  • 4 bucati cartofi medii (cam 400 g)
  • 400 g branza de vaci sau 200 g branza de burduf
  • sare
  • piper alb
  • chimen
  • marar
  • cimbru
  • boia de ardei
  • 4 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri ulei de masline pentru compozitie.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci