autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Chifteluţe franţuzeşti

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
- 500 g de carne de vită tocată, - 2 ouă, - 2 linguri de supă cu pesmet, - sare, - 1/2 linguriţă de boia iute /dulce(cum doriţi), - 1 linguriţă de chimin pudră, - 1 linguriţă de ghimbir pudră, - 1 linguriţă de 4 épices(amestec de 4 condimente tipic franţuzesc, adică piper, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare), - 2 linguri de supă de frunze de pătrunjel tocat, - 50 g de alune de pădure, - 2 linguri de supă de ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Mărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră.
Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei.
Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă.
Prăjiţi chifteluţele într-o tigaie antiadezivă în care aţi pus uleiul. Le întoarceţi pe toate părţile.
Scoateţi-le pe hârtie absorbantă.
Se servesc la aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe franţuzeşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Speli ciupercile (fara a curata pielita!), le usuci pe un prosop de bucatarie. Indepartezi coditele,

1 vot    1 comentariu
25 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de porc si telina

Pate de ficat de porc si telina

Puneti la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare ficatul cu cateva bucati de ceapa. Lasati sa

4 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Foarte aromate.Si foarte frumos si cu gust decorat platoul tau.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Cred ca sunt grozave ...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Cred ca chiftelutele tale sunt foarte aromate si gustoase. Multumesc de idee!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Interesanta combinatie. Cred ca au un gust deosebit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Interesant, aromate cu cele ,,2 linguri de supa de frunze de patrunjel tocat,,

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Trebuie sã fie delicios,cu atâtea arome!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Interesanta combinatia,cred ca sunt bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - 500 g de carne de vită tocată
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri de supă cu pesmet
  • - sare
  • - 1/2 linguriţă de boia iute /dulce(cum doriţi)
  • - 1 linguriţă de chimin pudră
  • - 1 linguriţă de ghimbir pudră
  • - 1 linguriţă de 4 épices(amestec de 4 condimente tipic franţuzesc
  • adică piper
  • scorţişoară
  • nucşoară şi cuişoare)
  • - 2 linguri de supă de frunze de pătrunjel tocat
  • - 50 g de alune de pădure
  • - 2 linguri de supă de ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate.Si foarte frumos si cu gust decorat platoul tau.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pasare