Chifteluţe franţuzeşti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chifteluţe franţuzeşti

Ingrediente

  • - 500 g de carne de vită tocată
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri de supă cu pesmet
  • - sare
  • - 1/2 linguriţă de boia iute /dulce(cum doriţi)
  • - 1 linguriţă de chimin pudră
  • - 1 linguriţă de ghimbir pudră
  • - 1 linguriţă de 4 épices(amestec de 4 condimente tipic franţuzesc, adică piper, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare)
  • - 2 linguri de supă de frunze de pătrunjel tocat
  • - 50 g de alune de pădure
  • - 2 linguri de supă de ulei de măsline

Mod de preparare

Mărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră.

Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei.

Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă.

Prăjiţi chifteluţele într-o tigaie antiadezivă în care aţi pus uleiul. Le întoarceţi pe toate părţile.

Scoateţi-le pe hârtie absorbantă.

Se servesc la aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise