Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 500 g carne tocata (preferabil de pui/curcan
  • dar merge si cea amestec porc cu vita)
  • 2 oua
  • miezul de la 2 felii de paine alba
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • patrunjel verde
  • chimion
  • sare
  • piper
  • 2 castraveciori murati taiati cubulete
  • ardei iute (sau praf chilli)
  • 100 g arahide
  • putin lapte
  • 50 g cascaval
  • 50 g masline verzi cu pimento (cele umplute cu ardei)

Mod de preparare

Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le tocam!). Taiem cascavalul cubulete si maslinele felii subtiri. Din restul ingredientelor formam o masa omogena, pe care o lasam circa 30 de minute la frigider. Apoi, formam chiftelute (pot avea si forma cilindrica, nu neaparat circulara) in mijlocul carora punem o bucata de cascaval si/sau o felie de maslina - depinde de gustul vostru. Tavalim in arahidele maruntite si prajim in baie de ulei. Le scurgem pe un servet de bucatarie si pot fi servite imediat, sau reci.

Sfat: daca nu aveti arahide, puteti apela la nuci sau alune de padure.

Recomandari: in cazul in care sunteti vegetarieni, carnea poate fi inlocuita cu soia granule, preparata in prealabil,respectiv cascavalul cu tofu (branza de soia).

Sugestie: daca sunteti "curajosi", incercati sa

puneti in locul cascavalului si al maslinelor prune uscate si/sau stafide. Este un delir vizual, olfactiv si gustativ!

Se pot pastra la frigider 2-3 zile!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise