autor:

Ady

» » Aperitive

Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
Ai nevoie de: 500 g carne tocata (preferabil de pui/curcan, dar merge si cea amestec porc cu vita), 2 oua, miezul de la 2 felii de paine alba, 1 ceapa rosie tocata marunt, patrunjel verde, chimion, sare, piper, 2 castraveciori murati taiati cubulete, ardei iute (sau praf chilli), 100 g arahide, putin lapte, 50 g cascaval, 50 g masline verzi cu pimento (cele umplute cu ardei)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le tocam!). Taiem cascavalul cubulete si maslinele felii subtiri. Din restul ingredientelor formam o masa omogena, pe care o lasam circa 30 de minute la frigider. Apoi, formam chiftelute (pot avea si forma cilindrica, nu neaparat circulara) in mijlocul carora punem o bucata de cascaval si/sau o felie de maslina - depinde de gustul vostru. Tavalim in arahidele maruntite si prajim in baie de ulei. Le scurgem pe un servet de bucatarie si pot fi servite imediat, sau reci.



Sfat: daca nu aveti arahide, puteti apela la nuci sau alune de padure.



Recomandari: in cazul in care sunteti vegetarieni, carnea poate fi inlocuita cu soia granule, preparata in prealabil,respectiv cascavalul cu tofu (branza de soia).



Sugestie: daca sunteti "curajosi", incercati sa

puneti in locul cascavalului si al maslinelor prune uscate si/sau stafide. Este un delir vizual, olfactiv si gustativ!



Se pot pastra la frigider 2-3 zile!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pogacele cu bacon si hrean

Pogacele cu bacon si hrean

Incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Baconul il

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Rulada de carne

Rulada de carne

Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i

3 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Fotografia spune totul !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 500 g carne tocata (preferabil de pui/curcan
  • dar merge si cea amestec porc cu vita)
  • 2 oua
  • miezul de la 2 felii de paine alba
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • patrunjel verde
  • chimion
  • sare
  • piper
  • 2 castraveciori murati taiati cubulete
  • ardei iute (sau praf chilli)
  • 100 g arahide
  • putin lapte
  • 50 g cascaval
  • 50 g masline verzi cu pimento (cele umplute cu ardei)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
tatiana

tatiana (Chef de cuisine)

Fotografia spune totul !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob