Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le tocam!). Taiem cascavalul cubulete si maslinele felii subtiri. Din restul ingredientelor formam o masa omogena, pe care o lasam circa 30 de minute la frigider. Apoi, formam chiftelute (pot avea si forma cilindrica, nu neaparat circulara) in mijlocul carora punem o bucata de cascaval si/sau o felie de maslina - depinde de gustul vostru. Tavalim in arahidele maruntite si prajim in baie de ulei. Le scurgem pe un servet de bucatarie si pot fi servite imediat, sau reci.
Sfat: daca nu aveti arahide, puteti apela la nuci sau alune de padure.
Recomandari: in cazul in care sunteti vegetarieni, carnea poate fi inlocuita cu soia granule, preparata in prealabil,respectiv cascavalul cu tofu (branza de soia).
Sugestie: daca sunteti "curajosi", incercati sa
puneti in locul cascavalului si al maslinelor prune uscate si/sau stafide. Este un delir vizual, olfactiv si gustativ!
Se pot pastra la frigider 2-3 zile!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii