autor:

Ady

» » Aperitive

Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
Ai nevoie de: 500 g carne tocata (preferabil de pui/curcan, dar merge si cea amestec porc cu vita), 2 oua, miezul de la 2 felii de paine alba, 1 ceapa rosie tocata marunt, patrunjel verde, chimion, sare, piper, 2 castraveciori murati taiati cubulete, ardei iute (sau praf chilli), 100 g arahide, putin lapte, 50 g cascaval, 50 g masline verzi cu pimento (cele umplute cu ardei)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le tocam!). Taiem cascavalul cubulete si maslinele felii subtiri. Din restul ingredientelor formam o masa omogena, pe care o lasam circa 30 de minute la frigider. Apoi, formam chiftelute (pot avea si forma cilindrica, nu neaparat circulara) in mijlocul carora punem o bucata de cascaval si/sau o felie de maslina - depinde de gustul vostru. Tavalim in arahidele maruntite si prajim in baie de ulei. Le scurgem pe un servet de bucatarie si pot fi servite imediat, sau reci.



Sfat: daca nu aveti arahide, puteti apela la nuci sau alune de padure.



Recomandari: in cazul in care sunteti vegetarieni, carnea poate fi inlocuita cu soia granule, preparata in prealabil,respectiv cascavalul cu tofu (branza de soia).



Sugestie: daca sunteti "curajosi", incercati sa

puneti in locul cascavalului si al maslinelor prune uscate si/sau stafide. Este un delir vizual, olfactiv si gustativ!



Se pot pastra la frigider 2-3 zile!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Fotografia spune totul !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 500 g carne tocata (preferabil de pui/curcan
  • dar merge si cea amestec porc cu vita)
  • 2 oua
  • miezul de la 2 felii de paine alba
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • patrunjel verde
  • chimion
  • sare
  • piper
  • 2 castraveciori murati taiati cubulete
  • ardei iute (sau praf chilli)
  • 100 g arahide
  • putin lapte
  • 50 g cascaval
  • 50 g masline verzi cu pimento (cele umplute cu ardei)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
tatiana

tatiana (Chef de cuisine)

Fotografia spune totul !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschi afumat (acasa)