autor:

Alina

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Chiftelute cu soia si dovlecel

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
400 g soia granule, 350 g dovlecel, 100 g cartof crud, 100 g cartof fiert, 1 morcov potrivit, 1 ceapa rosie, 6 catei de usturoi, 2 lg cu varf faina de grau, 1 lg mix de legume uscate (bio), 1 lgt boia dulce, 1/2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt otet din vin, sare, piper, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute.

2. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

3. Stoarcem soia de apa si o punem intr-un vas.

4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia.

5. Curatam cartofii (cel fiert si cel crud) si morcovii de coaja si ii dam prin razatoarea mica. Ii punem peste soia si dovlecel. Adaugam si ceapa tocata marunt.

6. Adaugam restul ingredientelor, impreuna cu usturoiul pisat si amestecam bine.

7. Din compozitie, formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet, iar apoi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor timp de 40 min si cam asta-i tot... Verificati daca sunt coapte, eu am pus doua tavi deodata si s-au copt mai greu.



S-aveti pofta!



Nota: Puteti pune numai cartof crud sau numai cartof fiert, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu soia si dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci

Cum facem o zacusca pentru iarna delicioasa? Foarte simplu, in primul rand preparam un suc de rosii

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Dip de spanac

Dip de spanac

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.

1 vot    1 comentariu
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nica Manole , 12 martie 2015

    super reteta de post multumesc!

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 07 mai 2014

    buna foarte gustos

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 400 g soia granule
  • 350 g dovlecel
  • 100 g cartof crud
  • 100 g cartof fiert
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 2 lg cu varf faina de grau
  • 1 lg mix de legume uscate (bio)
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin
  • sare
  • piper
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel pane de post