Chiftelute cu soia si dovlecel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu soia si dovlecel

Ingrediente

  • 400 g soia granule
  • 350 g dovlecel
  • 100 g cartof crud
  • 100 g cartof fiert
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 2 lg cu varf faina de grau
  • 1 lg mix de legume uscate (bio)
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin
  • sare, piper
  • pesmet

Mod de preparare

1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute.

2. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

3. Stoarcem soia de apa si o punem intr-un vas.

4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia.

5. Curatam cartofii (cel fiert si cel crud) si morcovii de coaja si ii dam prin razatoarea mica. Ii punem peste soia si dovlecel. Adaugam si ceapa tocata marunt.

6. Adaugam restul ingredientelor, impreuna cu usturoiul pisat si amestecam bine.

7. Din compozitie, formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet, iar apoi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor timp de 40 min si cam asta-i tot... Verificati daca sunt coapte, eu am pus doua tavi deodata si s-au copt mai greu.

S-aveti pofta!

Nota: Puteti pune numai cartof crud sau numai cartof fiert, dupa preferinta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure