autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Chiftelute cu trandafiri de paine

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
1/2 kg carne de porc tocata, 1 ceapa, 2 cartofi, 1-2 oua (eu am avut 1 ou intreg si 1 albus), 7-8 catei de usturoi, patrunjel verde, sare, piper macinat, boia, 1 felie de paine inmuiata si bine stoarsa, ulei pt prajit.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecam bine carnea cu oul, sarea, piperul, boiaua, adaugam ceapa razuita, cartofii (curatati, spalati, dati prin razatoarea cu gauri mici si storsi), painea (inmuiata in apa rece si stoarsa), usturoiul zdrobit cu presa de usturoi, patrunjelul verde tocat marunt. Din amestecul obtinut formam in palmele umezite cu apa, bile mai mari ca o nuca, le prajim in ulei incins pana se rumenesc. Se scot pe un servetel de hartie sa se absoarba grasimea, se aseaza pe platou, se servesc calde sau reci cu mustar, rosii, ardei sau alaturi de alte aperitive. Eu le-am insirat pe bete de frigarui alaturi de trandafiri din coaja de paine rulata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu trandafiri de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chec aperitiv cu pui

Chec aperitiv cu pui

Spalam carnea si o tocam marunt. Verdeata o spalam si o tocam la fel. Folosim un castron in care

22 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus,

4 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Da, ma bucur ca iti place, multumesc.

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Fain, fain!!!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1-2 oua (eu am avut 1 ou intreg si 1 albus)
  • 7-8 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • boia
  • 1 felie de paine inmuiata si bine stoarsa
  • ulei pt prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da, ma bucur ca iti place, multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de miel