autor:

pusikmea

» » , Aperitive, Aperitive

Chiftelute de cartofi cu branza

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2010

Ingrediente
* 5 cartofi de marime mijlocie, * 2 morcovi, * un castronel de cas putin sarat de vaca, * 2 linguri cu smantana, * 4 oua, * piper alb, * boia dulce, * busuioc, * marar, * patrunjel, * faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana, condimentele si verdeata, punem compozitia formata peste cartofi si amestecam bine.

se formeaza bilute din compozitie, le dam prin faina si le turtim putin cu podul palmei.

se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii la culoare, apoi se scot pe un servetel, pt a absorbii uleiul.

noi le-am servit cu sos Tzatziki
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Chiftelute de mazare

Chiftelute de mazare

Cum am mai spus si in alte ocazii, din cand in cand, am chef de cate-o pauza de carne si asa au aparut

4 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am testat reteta adaugand ingredientele atasate in aceasta reteta ,singurul lucru pe care l-am schimbat a fost forma parjolutelor.Le-am facut rotunde.Au iesit foarte bune,dar pacat ca trebuiesc mancate atunci,pt ca la noi a doaua zi nu au mai avut acelasi succes.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Da am pregatit si mi-au placut .

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase si frumoase!

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    va multumesc tuturor pt aprecierile voastre

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    "Am testat reteta adaugand ingredientele atasate in aceasta reteta ,singurul lucru pe care l-am schimbat a fost forma parjolutelor.Le-am facut rotunde.Au iesit foarte bune,dar pacat ca trebuiesc mancate atunci,pt ca la noi a doaua zi nu au mai avut acelasi succes." ana, mie mi-au placut mai mult reci, depinde de gustul fiecaruia, ma bucur ca le-ai testat:*

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      jsabrina, multumesc frumos, intr-adevar au un gust f bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Nota 10 pentru aranjamentul din farfurie.Felicitari!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      ce frumos ai prezentat-o !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Am pregatit si mi-au placut .

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      f.bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Delicioase si o prezentare foarte frumoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      O bunătate şi aşa frumos prezentată!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Buna reteta... frumoasa prezentare, felicitari !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      ce bine arata si ce frumos e ornata ,felicitari

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Interesanta reteta,merita incercata.Felicitari pentru prezentare.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Minunata prezentare! Felicitari si pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Gustoase si tare frumos prezentate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte frumos prezentat.Felicitari.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Suna si arata foarte apetisanta reteta ta.Decorul este foarte bine prezentat.Trebuie incercata!

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      frumoasa prezentare fetita mea deja saliva cu toate ca are chiftelute decorul tau era superb

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Frumos mod de prezentare, banuiesc ca la fel e si gustul !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • * 5 cartofi de marime mijlocie
  • * 2 morcovi
  • * un castronel de cas putin sarat de vaca
  • * 2 linguri cu smantana
  • * 4 oua
  • * piper alb
  • * boia dulce
  • * busuioc
  • * marar
  • * patrunjel
  • * faina

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa

2 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase si frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fenicul pane