-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
-Se fierb tare 22 ouă de prepeliță.
-Se spală verdeața și ceapa verde care se toacă mărunt.
-Cartofii fierți se decojesc și se taie cuburi mai mici.
-Ouăle fierte și decojite se taie în cubulețe.
-Într-un castron suficient de mare se pun toate ingredientele: cubulețele de cartofi fierți și ouă, verdeața și ceapa tocate mărunt, brânza dată pe răzătoarea mare sau tăiată cubulețe, făina, pesmetul (2 linguri), smântâna, restul de 8 ouă crude de prepeliță. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până rezultă o compoziție consistentă, nu foarte tare.
-Cu ajutorul unei linguri se formează ”grămăjoare” din compoziție care se pun într-un vas în care avem pesmet. Se tăvălesc bine chifteluțele prin pesmet și li se dă forma preferată (rotundă și aplatizată la mine).
-După ce am terminat de pregătit toate chifteluțele, punem la încins uleiul într-un vas/ tigaie pentru prăjit.
-Când uleiul este încins, cu grijă, se pun chifteluțele (nu trebuie să fie ”înghesuite” pentru a nu-și strica forma) și se lasă să se prăjească cca 3-4 minute pe fiecare parte, astfel încât să se prăjească uniform.
-Când chifteluțele s-au prăjit și au căpătat o culoare frumos aurie, cu ajutorul unei palete se scot din ulei și se pun pe un șervet absorbant de hârtie.
-Chifteluțele se mută apoi pe farfuria/platoul de servit, putându-se consuma după dorința și plăcerea fiecăruia: calde sau reci, la aperitiv sau în orice moment vi le doriți, simple sau asezonate cu roșii sau salata preferată. Noi le-am servit cu salată, alături de un sos răcoritor din iaurt, smântână, usturoi și multă ceapă verde tocată marunt.
Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Sfat:
- Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În compoziție se vor pune astfel, 5-6 ouă fierte și 2 ouă crude.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii