autor:

Cornelia

» » Aperitive

Chiftelute de conopida

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
1 conopida, 2 oua, 100 gr pesmet, 150 g muraturi(gogonele fara seminte,castraveti,gogosar,morcov), 100 gr branza rasa, 100 gr cascaval ras, 200 gr costita, 1 ceapa micuta, 2 linguri cu ulei, p[iper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Conopida se fierbe 10 minute in apa cu sare (putina sare, avand in vedere ca branza, costita si cascavalul sunt sarate), se strecoara si se lasa la scurs. Se mixeaza cu blenderul. Dupa ce se raceste, se adauga ouale batute, piperul, pesmetul, muraturile taiate cubulete si scurse bine, branza rasa, sunca taiata cubulete, ceapa tocata marunt si uleiul. Toate se amesteca bine. Se pun gramajoare mici, in tava tapetata cu hartie si putin unsa. Se preseaza usor cu mana, iar deasupra se pune un strat generos de cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, pe raftul de sus, 20-25 minute la foc mare. Cand s-a rumenit, se trec pe platou, se servesc caldute, cu salata verde, ardei copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute de conopida si cartofi

Chiftelute de conopida si cartofi

Conopida se opareste, se scurge de apa si se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaja, cand sunt

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Biscuiti cu chimen si parmezan

Biscuiti cu chimen si parmezan

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 100 gr pesmet
  • 150 g muraturi(gogonele fara seminte,castraveti,gogosar,morcov)
  • 100 gr branza rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 200 gr costita
  • 1 ceapa micuta
  • 2 linguri cu ulei
  • p[iper

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de vinete