autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Chiftelute de dovlecei

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
2 dovlecei rasi prin razatoare mica, 1 ou, 2 linguri faina, sare, piper, marar tocat, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun dovleceii cu putina sare si se lasa cam 10 min. Se storc in mana de zeama care se lasa, se amesteca cu faina (sau pesmet macinat foarte marunt), sare, piper si marar. Se infierbinta uleiul si se iau gramajoare din compozitie cu lingura care se pun in uleiul incins. Se intorc cind s-au rumenit. Se servesc cel mai bine fierbinti, dar sint bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute cu dovlecei si soia

Chiftelute cu dovlecei si soia

Dovleceiii curatati de coaja, rasi fin, dupa ce sunt bine storsi, se pun intr-un castron impreuna

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute gigant de dovlecei umplute cu ou si gujoane de pui

Chiftelute gigant de dovlecei umplute cu ou si gujoane de pui

Dovlecelul se da pe razatoarea mica, se scurge si se amesteca cu faina, branza rasa, sare, piper,

17 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei rasi prin razatoare mica
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chifetelute din dovlecei la cuptor