Chiftelute de dovlecei

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de dovlecei

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • - 500 g de dovlecei (eu am folosit miezul dovleceilor, rezultat dupa scobirea lor)
  • - 3 oua
  • - o ceapa mijlocie
  • - o legatura patrunjel verde
  • - 3-4 catei usturoi
  • - sare, piper dupa gust
  • - 1/2 pahar de faina ( cat sa se lege compozitia)
  • - ulei pentru prajit

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe razatoarea mare si jumatate pe cea mica.

In cazul meu am tocat doar miezul provenit de la scobirea dovleceilor.

Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.

Intre timp se toaca patrunjelul si ceapa. Se storc putin dovleceii si se amesteca cu ouale, patrunjelul tocat marunt, ceapa si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

Sunt 2 metode de a forma chiftelutele, eu am folosit prima.

1.) Compozitia se va pune cu lingura in tigaie, aproximativ 2 linguri pentru fiecare chifteluta. Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc, dupa care se vor scoate pe prosoape de hartie.

2.) Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si dupa aceea se vor praji, sau se pot coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Se vor servi simple sau cu mujdei.

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise