MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:
Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe razatoarea mare si jumatate pe cea mica.
In cazul meu am tocat doar miezul provenit de la scobirea dovleceilor.
Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.
Intre timp se toaca patrunjelul si ceapa. Se storc putin dovleceii si se amesteca cu ouale, patrunjelul tocat marunt, ceapa si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.
Sunt 2 metode de a forma chiftelutele, eu am folosit prima.
1.) Compozitia se va pune cu lingura in tigaie, aproximativ 2 linguri pentru fiecare chifteluta. Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc, dupa care se vor scoate pe prosoape de hartie.
2.) Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si dupa aceea se vor praji, sau se pot coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Se vor servi simple sau cu mujdei.
Pofta buna!
Specific: Iordania
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii