autor:

Fara foto

» » Retete de post

Chiftelute de ghebe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
2 borcane de ghebe (800 gr fiecare) in sare, 2 cartofi, 2 felii de paine, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, marar verde, patrunjel verde, sare, piper, 2-3 linguri faina, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Buretii ii punem de seara in apa rece la desarat.
A 2 a zi ii scurgem de apa in care au stat, ii punem intr-o oala tot cu apa si ii clocotim circa 20 de minute, apoi ii scurgem si ii lasam intr-o strecuratoare.
Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat.
Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe razatoarea mica.
Usturoiul il curatam, il spalam si il pisam.
Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si le tocam marunte.
Intr-un bol adaugam toate ingredientele de mai sus maruntite si condimentam cu sare si piper.
Adaugam si faina ca sa aiba cu ce se lega compozitia.
Intr-o tigaie punem ulei la incins.
Cand s-a incins ne udam mainile cu apa, modelam chifetelele si le prajim pe ambele parti.
Le scoatem pe multe servetele de bucatarie (pentru ca aceste chiftele trag cam mult ulei).
Cand le terminam le transferam din farfuria in care le-am scos, in alta farfurie tot cu servetele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chiftele de fasole

Chiftele de fasole

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, 8 ore (eu am lasat-o peste noapte). 2. O spalam

23 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post
Stir-fry cu ghimbir si nuci caju

Stir-fry cu ghimbir si nuci caju

Din suc de lamaie, sos de soia, ghimbir ras, malai facem un sos. Taiem nucile caju bucatele mici

1 vot    1 comentariu
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 borcane de ghebe (800 gr fiecare) in sare
  • 2 cartofi
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si conopida