Chiftelute de ghebe

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de ghebe

Ingrediente

  • 2 borcane de ghebe (800 gr fiecare) in sare
  • 2 cartofi
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri faina
  • ulei

Mod de preparare

Buretii ii punem de seara in apa rece la desarat.

A 2 a zi ii scurgem de apa in care au stat, ii punem intr-o oala tot cu apa si ii clocotim circa 20 de minute, apoi ii scurgem si ii lasam intr-o strecuratoare.

Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat.

Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe razatoarea mica.

Usturoiul il curatam, il spalam si il pisam.

Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si le tocam marunte.

Intr-un bol adaugam toate ingredientele de mai sus maruntite si condimentam cu sare si piper.

Adaugam si faina ca sa aiba cu ce se lega compozitia.

Intr-o tigaie punem ulei la incins.

Cand s-a incins ne udam mainile cu apa, modelam chifetelele si le prajim pe ambele parti.

Le scoatem pe multe servetele de bucatarie (pentru ca aceste chiftele trag cam mult ulei).

Cand le terminam le transferam din farfuria in care le-am scos, in alta farfurie tot cu servetele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise