autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chiftelute de mamaliga

Autor: Dana Groapa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Groapa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Ingrediente
300 g faina de malai, 250 g telemea de oaie, 150 g unt, 1.5 l de apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti apa la fiert si adaugati un varf de sare. Cand apa clocoteste adaugati faina de malai in ploaie si amestecati cu telul sau cu mixerul. Amestecati cu mixerul mamaliguta pana se fierbe bine si la final adaugati telemeaua rasa pe razatoarea mare. Amestecul de mamaliga cu branza trebuie sa aibe o consistenta tare. Trageti vasul de pe foc si adaugati o lingura de unt in timp ce mixati continutul.
Puneti intr-o tigaie o lingura de unt la topit si lasti-l sa se incinga. Din mamaliguta luati cate o lingura si asezati-o la prajit in untul incins. Chiftelutele de mamaliguta le puteti turti usor cu furuculita, atunci cand sunt asezate in tigaie. Prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii. Dupa ce le scoatei din tigaie asezati-le pe un strat din prosop de hartie. Repetati operatia de topire a untului si prajire pe ambelele fete alte chiftelutelor pana utilizati toata mamaliguta preparata.
Se pot servi cu sos de branza, smantana sau de marar si salata verde sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Bagheta umpluta

Bagheta umpluta

Pentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)

PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)

Leurda spalat , zvintata si taiata marunt se mixeaza(blender/mixer bat) cu smintina,urmata ori de

2 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina de malai
  • 250 g telemea de oaie
  • 150 g unt
  • 1.5 l de apa
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen si cascaval