autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chiftelute de mamaliga

Autor: Dana Groapa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Groapa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Ingrediente
300 g faina de malai, 250 g telemea de oaie, 150 g unt, 1.5 l de apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti apa la fiert si adaugati un varf de sare. Cand apa clocoteste adaugati faina de malai in ploaie si amestecati cu telul sau cu mixerul. Amestecati cu mixerul mamaliguta pana se fierbe bine si la final adaugati telemeaua rasa pe razatoarea mare. Amestecul de mamaliga cu branza trebuie sa aibe o consistenta tare. Trageti vasul de pe foc si adaugati o lingura de unt in timp ce mixati continutul.
Puneti intr-o tigaie o lingura de unt la topit si lasti-l sa se incinga. Din mamaliguta luati cate o lingura si asezati-o la prajit in untul incins. Chiftelutele de mamaliguta le puteti turti usor cu furuculita, atunci cand sunt asezate in tigaie. Prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii. Dupa ce le scoatei din tigaie asezati-le pe un strat din prosop de hartie. Repetati operatia de topire a untului si prajire pe ambelele fete alte chiftelutelor pana utilizati toata mamaliguta preparata.
Se pot servi cu sos de branza, smantana sau de marar si salata verde sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Si pentru ca tot mi-au picat clatitele gata facute in mana era mai mare pacatul sa ratez o asa economie

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina de malai
  • 250 g telemea de oaie
  • 150 g unt
  • 1.5 l de apa
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute la cuptor