Puneti apa la fiert si adaugati un varf de sare. Cand apa clocoteste adaugati faina de malai in ploaie si amestecati cu telul sau cu mixerul. Amestecati cu mixerul mamaliguta pana se fierbe bine si la final adaugati telemeaua rasa pe razatoarea mare. Amestecul de mamaliga cu branza trebuie sa aibe o consistenta tare. Trageti vasul de pe foc si adaugati o lingura de unt in timp ce mixati continutul.
Puneti intr-o tigaie o lingura de unt la topit si lasti-l sa se incinga. Din mamaliguta luati cate o lingura si asezati-o la prajit in untul incins. Chiftelutele de mamaliguta le puteti turti usor cu furuculita, atunci cand sunt asezate in tigaie. Prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii. Dupa ce le scoatei din tigaie asezati-le pe un strat din prosop de hartie. Repetati operatia de topire a untului si prajire pe ambelele fete alte chiftelutelor pana utilizati toata mamaliguta preparata.
Se pot servi cu sos de branza, smantana sau de marar si salata verde sau muraturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii