autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chiftelute de mamaliga

Autor: Dana Groapa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Groapa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Ingrediente
300 g faina de malai, 250 g telemea de oaie, 150 g unt, 1.5 l de apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti apa la fiert si adaugati un varf de sare. Cand apa clocoteste adaugati faina de malai in ploaie si amestecati cu telul sau cu mixerul. Amestecati cu mixerul mamaliguta pana se fierbe bine si la final adaugati telemeaua rasa pe razatoarea mare. Amestecul de mamaliga cu branza trebuie sa aibe o consistenta tare. Trageti vasul de pe foc si adaugati o lingura de unt in timp ce mixati continutul.
Puneti intr-o tigaie o lingura de unt la topit si lasti-l sa se incinga. Din mamaliguta luati cate o lingura si asezati-o la prajit in untul incins. Chiftelutele de mamaliguta le puteti turti usor cu furuculita, atunci cand sunt asezate in tigaie. Prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii. Dupa ce le scoatei din tigaie asezati-le pe un strat din prosop de hartie. Repetati operatia de topire a untului si prajire pe ambelele fete alte chiftelutelor pana utilizati toata mamaliguta preparata.
Se pot servi cu sos de branza, smantana sau de marar si salata verde sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CIUPERCI UMPLUTE

CIUPERCI UMPLUTE

Ciupercile se curata si se spala bine. Piciorusele se dau pe razatoare,la fel si branza si se amesteca

12 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Se taie sunca cubulete, se da branza si cascavalul pe razatoare si se maruntesc maslinele. Se amesteca

30 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina de malai
  • 250 g telemea de oaie
  • 150 g unt
  • 1.5 l de apa
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Ardei gras umplut cu urda si cas