autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aperitive

Chiftelute de mazare

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
Chiftelute (aprox 15 bucati):, , 1. o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului), 2. 2 oua, 3. o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde), 4. o lingura de marar, 5. cimbru, ghimbir, piper, sare, 6. putina faina, 7. ulei, , Sos:, , 1. 4 linguri de smantana usoara, 2. o lingura plina de branza topita, 3. trei degete de branza telemea, 4. o lingura marar, 5. 1-2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cum am mai spus si in alte ocazii, din cand in cand, am chef de cate-o pauza de carne si asa au aparut aceste minunate chiftelute. Nu as vrea sa neglijez in discutia asta sosul, pentru ca ar fi nereverentios :). Un amestec interesant intre chiftelutele nisipoase si sosul cremos.


Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.

Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).

Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!

Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele,

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Chiftelutele Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    @Mimi: Timpul e pretios si scurt pentru cei mai multi dintre noi. Deci e musai sa optimizam si gatitul in sensul asta. Ma bucur ca iti plac retetele pe care le postez dar si mai tare ma bucur ca le-ai incercat :) ! Daca ai vreo denumerire vreodata, nu ezita sa ma intrebi ce si cum.

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Da! cum spuneam retete sanatoase si sincer ma inspir si chear pun in practica din ce ai facut tu..e bun ,usor de pregatit **********

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    Lia, tine-ma la curent cum iti ies si cum iti plac :) ! Camelia, partea cea mai faina e aceea ca inlocuim carnea tocata cu legume mai sanatoase :)

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Idee excelenta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Felicitari ! am salvat reteta, imi place ! si am s-o incerc in curand. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Chiftelute (aprox 15 bucati):
  • 1. o conserva 500 gr mazare (dupa scurgerea lichidului)
  • 2. 2 oua
  • 3. o ceapa (eu am avut 5 fire de ceapa verde)
  • 4. o lingura de marar
  • 5. cimbru
  • ghimbir
  • piper
  • sare
  • 6. putina faina
  • 7. ulei
  • Sos:
  • 1. 4 linguri de smantana usoara
  • 2. o lingura plina de branza topita
  • 3. trei degete de branza telemea
  • 4. o lingura marar
  • 5. 1-2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)

@Mimi: Timpul e pretios si scurt pentru cei mai multi dintre noi. Deci e musai sa optimizam si gatitul in sensul asta. Ma bucur ca iti plac retetele pe care le postez dar si mai tare ma bucur ca le-ai incercat :) ! Daca ai vreo denumerire vreodata, nu ezita sa ma intrebi ce si cum.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Flori de dovlecei pane