Se pune soia intr-un litru de apa fierbinte si se tine acoperita 30-40 minute.Apoi se scurge bine de apa si se amesteca cu piperul,sarea,boia si usturoiul pisat.Din aceasta compozitie se fac chiftelute care se prajesc in ulei.
Separat intr-o craticioara se prepara sosul,se pune uleiul si boia si se lasa sa se incinga putin.Separa intr-o cana se prepara o compozitie din bulion cu sare,zahar si se adauga in complectare apa.Dupa ce aceasta compozitie este amestecata si omogenizata se toarna peste uleiul incins si se lasa sa dea cateva clocote.Separat faina se dizolva cu apa si apoi se toarna peste compozitie.Se amesteca continuu pentru a nu se face cocoloasasi dupa ce fierbe putin se ia de pe foc si se presara patrunjel tocat.
Optional se poate,prepara un piure obisnuit doar ca laptele se poate inlocui cu apa in care au fier cartofii si in plus se paote adauga un varf de margarina de post si putin vegeta de legume.
piure-ul si chiftelutele se servesc calde

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii